Συνάντηση του Γιώργου Ανέστη με τον Αντιπρόεδρο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. για τον αναδασμό του Αγίου Δημητρίου

Την Τετάρτη 17/3/2017, ο κος Ανέστης Γεώργιος , Πρόεδρος του Α.Σ. ΑΙΧΜΕΑΣ και Πρόεδρος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ, μαζί με υπαλλήλους του συνεταιρισμού, πραγματοποίησε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κο Κέντρο Γεώργιο, Αντιπρόεδρο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., στην Κεντρική Υπηρεσία του οργανισμού.
Σκοπός της συνάντησης ήταν να γνωστοποιήσει τα προβλήματα που προκύπτουν, στις δηλώσεις ΟΣΔΕ αγροτών που δηλώνουν αγροτεμάχια στον αναδασμό του Αγίου Δημητρίου (Βοιωτίας). Στο σύστημα ΟΣΔΕ δεν είναι περασμένη η πραγματική εικόνα του αναδασμού και τα αγροτεμάχια χαρτογραφούνται πολυτεμαχισμένα, με συνέπεια να προκύπτουν διάφορα τεχνικά λάθη, όπως μη επιλέξιμα τμήματα, μέρη αγροτεμαχίων που είναι σε ενότητες που δεν έχουν καθόλου περιφέρεια, αφού εκεί ήταν παλιά ποτάμια ή δρόμοι και διάφορα άλλα.
 Απ’ όσα αναφέρθηκαν στην συνάντηση, το μέγιστο ερώτημα του Κου Γ. Ανέστη ήταν: «πώς οι παραγωγοί θα μπορέσουν να ενεργοποιήσουν τα δικαιώματά  τους σύμφωνα με την Κατανομή του 2015; Κυρίως για αυτούς που θα έχουν αγροτεμάχια μικρότερα των 0,05(ha) και αγροτεμάχια σε μη περιφερειοποιημένες ενότητες; και αν αυτά τα προβλήματα, θα επηρεάσουν την συμμετοχή  των παραγωγών , στα προγράμματα της νιτρορύπανσης και της βιολογικής γεωργίας;»

 Ο Α.Σ. ΑΙΧΜΕΑΣ έδρασε για ακόμη μια φορά προς όφελος των παραγωγών της περιοχής του και εξασφάλισε τη δέσμευση του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε, ότι το 2018 θα αποτελέσει προτεραιότητα η επικαιροποίηση του υποβάθρου του αναδασμού του Αγίου Δημητρίου, ανάμεσα σε 70 αναδασμούς σε όλη τη χώρα.
 Ωστόσο, επειδή αποτελεί και στο ΟΣΔΕ 2017 πρόβλημα ο πολυτεμαχισμός των αγροτεμαχίων, θα πρέπει να δοθεί πολλή προσοχή και να υπάρξει εξειδίκευση στην χαρτογράφηση για την αποφυγή λαθών και τις μη πληρωμές των παραγωγών.
 Τέλος, ο Συνεταιρισμός δηλώνει πως είναι σε συνεργασία με τον Ο.Π.ΕΚ.Ε.Π.Ε για την λύση επιμέρους ή ολοκληρωτικά των μη επιλέξιμων τμημάτων που συνεχίζουν και μαστίζουν την περιοχή του αναδασμού.

Ανέστης Γεώργιος

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget