Προειδοποίηση ΕΦΕΤ για ελεγκτές που εξαπατούν επιχειρήσεις τροφίμων

Την προσοχή των επιχειρήσεων τροφίμων σε άτομα που προσποιούνται ελεγκτές του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων εφιστά ο ΕΦΕΤ προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα εξαπάτησης.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, "κατά το παρελθόν είχαν αντιμετωπισθεί με συντονισμένες ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας, του ΕΦΕΤ και υπευθύνων επιχειρήσεων τροφίμων, φαινόμενα εγκληματικής συμπεριφοράς, όπου άτομα προσποιούμενα τους λειτουργούς του ΕΦΕΤ και, ενίοτε, ασκώντας εκφοβισμό, προσπάθησαν να εξαπατήσουν επιχειρήσεις τροφίμων και να αποσπάσουν χρήματα ή άλλα ωφελήματα".
 Με αφορμή νέα ανάλογα κρούσματα, που παρουσιάσθηκαν πρόσφατα σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, ο ΕΦΕΤ ενημερώνει όλους τους ενδιαφερομένους "ότι οι ελεγκτές του ΕΦΕΤ, κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε ελέγχου, ασχολούνται αποκλειστικά με τα ελεγκτικά τους καθήκοντα χωρίς να δίνουν πληροφορίες για το αποτέλεσμα του ελέγχου και βέβαια χωρίς να έχουν οποιασδήποτε μορφής δοσοληψία με τις εποπτευόμενες επιχειρήσεις τροφίμων. Οι ελεγκτές του ΕΦΕΤ είναι πάντοτε εφοδιασμένοι με υπηρεσιακή ταυτότητα και εντολή ελέγχου της υπηρεσίας μας, τις οποίες επιδεικνύουν υποχρεωτικά όταν προσέρχονται για έλεγχο. Ο ελεγχόμενος δικαιούται να καταγράψει τα στοιχεία του ελεγκτή σε κάθε περίπτωση, ειδικά αν υποψιαστεί περιστατικό αντιποίησης αρχής, απάτης, εκβίασης κ.λπ.".
 Ο ΕΦΕΤ εφιστά την προσοχή στις συναφείς με τα τρόφιμα επιχειρήσεις και επαγγελματικές οργανώσεις, σε περίπτωση ανάλογων φαινομένων να απευθύνονται άμεσα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους καταγγέλλοντας το συμβάν και να κοινοποιούν άμεσα το γεγονός στην αντίστοιχη Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΦΕΤ ή στο γραφείο Προέδρου του ΕΦΕΤ στην Κεντρική Υπηρεσία, ιδιαίτερα όταν διαπιστώνουν ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις ελέγχου και δεν πιστοποιείται η ιδιότητα του ελεγκτή του ΕΦΕΤ ή όταν τους ζητείται οποιαδήποτε συναλλαγή στο όνομα της Διοίκησης ή των στελεχών του ΕΦΕΤ.

φαινόμενα εξαπάτησης

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget