Θα αξιοποιηθούν οι σχολάζουσες γαίες της Εκκλησίας

Στην αξιοποίηση σχολαζουσών γαιών αναφέρθηκαν χθες το πρωί κατά την συνάντηση που είχαν στην Αρχιεπισκοπή ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Ιωάννης Τσιρώνης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

 Ο κ. Τσιρώνης έθεσε στον Αρχιεπίσκοπο την ιδέα αξιοποίησης των σχολαζουσών γαιών που ανήκουν σε ιδιώτες, στους Δήμους, στην Εκκλησία, αλλά και στο Δημόσιο , ώστε να εξασφαλισθούν νέες θέσεις εργασίας. «Ευχαριστώ τον Αρχιεπίσκοπο γιατί θα μπορέσει η Εκκλησία με δικές της εκτάσεις που είναι σχολάζουσες να προσφέρει εργασία σε αρκετούς ανθρώπους, που θα μάθουν να ζουν κοντά στην φύση και να παράγουν αγαθά» τόνισε μιλώντας στον 89,5 ο κ. Τσιρώνης.
 Ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε πως «καταλήξαμε σε μία πρακτική πρόταση και δεν θα μείνουμε στα λόγια. Στην Βοιωτία, απ' όπου κατάγομαι, ένα μοναστήρι έχει ένα μεγάλο κτήμα το οποίο είναι εγκαταλελειμμένο. Σκεφτήκαμε, λοιπόν, αυτό το κτήμα, το οποίο είναι και τοπογραφημένο, να το αναθέσουμε στο υπουργείο, ώστε να γίνει ένα πρότυπο έργο».

Αρχιεπίσκοπος

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget