Σφήνα Θήβας - κάλεσμα ανάληψης δράσης εναντία στους πλειστηριασμούς και τις διακοπές ρεύματος

Επί επτά χρόνια ο λαός μας και οι εργαζόμενοι αυτού του τόπου βιώνουν με τον πιο δραματικό τρόπο τις επιπτώσεις της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Οι πολιτικές που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν  για το ξεπέρασμά της, τα διεθνή και εγχώρια κέντρα του κεφαλαίου (ΕΕ-ΔΝΤ-ελληνικές κυβερνήσεις) έχουν οδηγήσει σε τεράστια υποβάθμιση των όρων ζωής της εργαζόμενης πλειοψηφίας.
 1.500.000 άνεργοι – 400.000 εργαζόμενοι με καθεστώς μερικής ή εκ περιτροπής εργασίας – 1 εκ εργαζόμενοι απλήρωτοι από 1-5 μήνες - 40 χιλ. άστεγοι - 1,4 εκατ. με οφειλές σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία - πάνω από 2 εκατ. «κόκκινα» δάνεια στις τράπεζες - 1,2 εκατ. οφειλέτες στη ΔΕΗ, και άγνωστος αριθμός οφειλετών σε Δήμους, εταιρείες ύδρευσης κλπ.
 Αυτοί οι «αριθμοί», μπορεί να είναι απλώς δείκτες για τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών, για εμάς όμως είναι ανθρώπινες ζωές που απειλούνται με εξαθλίωση.
 Ήδη το επικείμενο κλείσιμο της διαβόητης «αξιολόγησης» από την «κυβέρνηση των προθύμων» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα επιφέρει νέα επιδείνωση στις συνθήκες ζωής, αφού στα προαπαιτούμενα (εκτός άλλων εξίσου σημαντικών όπως απολύσεις-μειώσεις μισθών κλπ) είναι η τακτοποίηση εκκρεμοτήτων με τις ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις Δημοσίου και τραπεζών.
 Οι στόχοι των πλεονασμάτων δεν επιτυγχάνονται χωρίς ανελέητο κυνήγι των οφειλετών του δημοσίου, με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης (κατασχέσεις λογ/μών-ακινήτων κλπ). Οι ισολογισμοί των τραπεζών δεν φτιάχνουν χωρίς μείωση των «μη εξυπηρετούμενων» δανείων, συνεπώς νέο όργιο κατασχέσεων αναμένεται να ξεκινήσει.  Η διαρκής «απελευθέρωση» της αγοράς ενέργειας πιέζει τα οικονομικά της ΔΕΗ και οδηγεί ήδη σε επέκταση των διακοπών ηλεκτροδότησης ακόμη και μέσα στο καταχείμωνο.
 Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα, ο μοναδικός αποτελεσματικός πόλος αντίστασης είναι το διογκούμενο κίνημα σε πολλές περιοχές της χώρας ενάντια σε πλειστηριασμούς Α΄ κατοικίας και τις διακοπές ηλεκτροδότησης. Είναι αυτό το κίνημα που οδήγησε σε αποχές τους συμβολαιογράφους από την εκτέλεση των πλειστηριασμών. Είναι αυτό το κίνημα που συκοφαντείται και διώκεται. Είναι αυτό το κίνημα που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν με την ανακοίνωση «ηλεκτρονικών πλειστηριασμών».
 Ένα τέτοιο όμως κίνημα – ακόμη πιο μαζικό – ακόμη πιο μαχητικό απλωμένο σε κάθε γωνιά της χώρας, είναι το μοναδικό «εργαλείο» που έχει ο εργαζόμενος λαός για να αντισταθεί στην πλήρη εξαθλίωσή του. Δεν υπάρχουν άλλοι «σωτήρες», άλλωστε ποτέ δεν υπήρξαν. Οι πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων χρόνων έπεισαν και τους πλέον δύσπιστους, γκρεμίζοντας τραγικά τις όποιες αυταπάτες.
 Η «Σφήνα» αναγνωρίζοντας την ανάγκη οργάνωσης της αντίστασης απέναντι σε όλα αυτά, παράλληλα με τη συναίσθηση ότι δεν επαρκούν οι δικές μας δυνάμεις για να φέρουν σε πέρας αυτό τον αγώνα,αναλαμβάνει την πρωτοβουλία ανοικτού καλέσματος για τη δημιουργία ενός Κέντρου Αγώνα για τη διεκδίκηση των βασικών όρων επιβίωσης για κάθε εργαζόμενο – άνεργο, συνταξιούχο, μικροεπαγγελματία.
 Σε αυτό το κάλεσμα όχι μόνο χωράει, αλλά είναι αναγκαίο να συμπαραταχθεί κάθε σύλλογος/σωματείο, κοινωνική/πολιτική συλλογικότητα, κάθε ξεχωριστός άνθρωπος που αναγνωρίζει την αλληλεγγύη όχι ως κενό γράμμα ή έργο των ΜΚΟ, αλλά ως μέσο για τη συλλογική μας αξιοπρέπεια.
 Να διεκδικήσουμε αταλάντευτα και να επιβάλλουμε:
 ·         Καμία αρπαγή λαϊκής κατοικίας από Κράτος και τράπεζες
 ·         Κανένας άνθρωπος χωρίς στέγη, ρεύμα, νερό, περίθαλψη.
 ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΡΑΣΗΣ: ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 18:00 ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΣΦΗΝΑΣ: ΚΑΔΜΟΥ 48 ΘΗΒΑ

Σφήνα Θήβας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget