ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΘΗΒΑΣ - ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ …

Για άλλη μια φορά ξεπεράσαμε τις 100 φιάλες στην αιμοδοσία που οργάνωσε η ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΘΗΒΑΣ.Δεκάδες συμπολίτες «με το χαμόγελο στα χείλη» περίμεναν καρτερικά τη σειρά τους που αργούσε πολύ μιας και τα 6 κρεβάτια της κινητής μονάδας είναι πλέον λίγα για να καλύψουν τις ανάγκες της ομάδας.
Κάνουμε κάποιες προσπάθειες να αυξηθούν τα κρεβάτια αλλά η οικονομική κρίση δυστυχώς έχει επηρεάσει και τις αιμοληψίες αφού το προσωπικό δεν επαρκεί. Οι γιατρίνες και το νοσηλευτικό προσωπικό- προς τιμήν τους- παρέμειναν και εργάστηκαν μέχρι τις 4 αν και είχαμε λήξη αιμοδοσίας στις 2. Η λύση της δημιουργίας τμήματος αιμοληψίας στο νοσοκομείο της Θήβας είναι η λύση που, όμως, όλο και απομακρύνεται.
Δίδυμοι, πατέρας με γιο, μπατζανάκηδες, τρία μέλη της ίδιας οικογένειας, εθελοντής από Αταλάντη, 18χρονοι φοιτητές και 65άρηδες συνταξιούχοι συνθέτουν το παζλ των αιμοδοτών μας. Εκπαιδευτικοί, ιδιωτικοί υπάλληλοι, δικηγόροι, άνεργοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, φοιτητές και νοικοκυρές είναι- με τη σειρά που αναφέρθηκαν- οι πολυπληθέστερες ομάδες αιμοδοτών.
Η εμπλοκή μου με την αιμοδοσία κοντά 30 χρόνια μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω συμπολίτες μου που δεν θα είχα την ευκαιρία να τους γνωρίσω. Άνθρωποι που αφήνουν το μεροκάματο για να μην απουσιάσουν από την αιμοδοσία, που πονάνε και δεν παίρνουν φάρμακο για να δώσουν το παρόν, φοιτητές που έρχονται από την Αθήνα αυθημερόν, άλλοι που ματαιώνουν οικογενειακή εκδρομή, γυναίκες που «στριμώχνουν» τους συζύγους να ετοιμάσουν το κυριακάτικο γεύμα γιατί «έχουμε αιμοδοσία». Για όλους αυτούς και για τους επόμενους η αιμοδοσίες θα συνεχίζονται και θα γίνονται ακόμη πιο οργανωμένες, ακόμη πιο πολυπληθείς.

 Ilias Trampakoulos


ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΘΗΒΑΣ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget