Πέθανε αιφνιδιαστικά ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Βαγγέλης Μπασιάκος

Πέθανε αιφνιδίως σήμερα το απόγευμα, σε ηλικία 63 ετών, ο βουλευτής της ΝΔ  και πρώην υπουργός  Βαγγέλης Μπασιάκος. Σύμφωνα  με πληροφορίες o  πρώην υπουργός βρισκόταν στο γραφείο του την ώρα του θανάτου του.
 Ο Βαγγέλης Μπασιάκος γεννήθηκε στη Θήβα και ήταν παντρεμένος με τη Βικεντία Συροπούλου και πατέρας ενός γιού, του Θανάση-Αριστείδη.Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ευάγγελος Μπασιάκος υπέστη ανακοπή καρδιάς. 
 Σπούδασε Νομικά και  Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές Σπουδές στην Αγγλία στο Διεθνές Δίκαιο και στην Πολιτική Επιστήμη.
 Διατέλεσε υπουργός και υφυπουργός Αγροτικής  Ανάπτυξης  και εξελέγη Βουλευτής Βοιωτίας της N.Δ. στις εκλογές του Ιουνίου 1989 και του Νοεμβρίου 1989, του 1990, του 1996, του 2000, του 2004, του 2007, του Μαϊου του 2012, του Ιουνίου 2012, Ιανουαρίου 2015 και Σεπτεμβρίου 2015.
 Ήταν από τις πλέον μειλίχιες φωνές στη Βουλή, ακόμη και σε στιγμές μεγάλες πολιτικής όξυνσης, ενώ ήταν κουμπάρος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο οποίος τον πάντρεψε.  
Συλλυπητήρια απο την Τ.Κ. Πλαταιών για τον πρόωρο χαμό του Ευάγγελου Μπασιάκου
Ο Πρόεδρος της Τ.Κ Πλαταιών Αλέξανδρος Δ Φίλης εκφράζει τα θερμά
συλλυπητήρια στην οικογένεια του Θηβαίου Βουλευτή και πρώην υπουργού Ευάγγελου Μπασιάκου,για τον πρόωρο και αιφνίδιο χαμό του .
Συλλυπητήρια Μπακογιάννη για το θάνατο του Ευάγγελου Μπασιάκου
Τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του πρώην υπουργού και βουλευτή Ευάγγελου Μπασιάκου εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. Ο κ.Μπακογιάννης είπε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του:
 «Γνώρισα τον άνθρωπο, τον οικογενειάρχη και τον πολιτικό Ευάγγελο Μπασιάκο πριν από πολλά χρόνια. Άνθρωπος που στην συνάντηση μαζί του δεν χρειαζόταν πολύ ώρα για να αντιληφθείς πόσο αξιοπρεπής, ανοιχτόμυαλος και ευγενής ήταν. Πολιτικός που τόλμησε να δει τα πράγματα πέρα από κόμματα και παρατάξεις, έντιμος και ευθύς στις αποφάσεις του και το όραμά του για τον τόπο του και για τη χώρα. Δεν περισσεύει κανένας από τους θετικούς χαρακτηρισμούς που μπορεί να αποδώσει κάποιος στον Ευάγγελο Μπασιάκο, γιατί πάντα θα πιστεύω ότι  άνθρωποι σαν αυτόν λείπουν από την πολιτική ζωή. Ο Ευάγγελος Μπασιάκος στεκόταν στο ύψος των περιστάσεων με το κύρος, την σπάνια προσωπικότητά του και δίδαξε ήθος και πολιτισμό σε όλους εκείνους που βρέθηκαν κοντά του σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Άφησε το αποτύπωμά του στη Βοιωτία, την Περιφέρεια αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του».
Συλλυπητήρια απο τον Α.Ο.Θήβα για την απώλεια του Ευάγγελου Μπασιάκου
Ο Πρόεδρος Θανάσης Βυλλιώτης, το Δ.Σ. οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές όλων των τμημάτων του ΑΟ ΘΗΒΑ εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του Θηβαίου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας  Ευάγγελου Μπασιάκου για το θάνατο του.
 Ο εκλιπών ήταν παρών στου πανηγυρισμούς όταν ο ΑΟ ΘΗΒΑ ανέβηκε στην Γ΄Εθνική και συνεχάρη όλους του ποδοσφαιριστές, προπονητές και το Δ.Σ. του ΑΟ ΘΗΒΑ.
Συλλυπητήριο Μήνυμα του βουλευτή Νίκου Θηβαίου
 Θα ήθελα να εκφράσω τα πιο ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια για τον αιφνίδιο χαμό του βουλευτή του νομού μας, Ευάγγελου Μπασιάκου, στην οικογένεια, τους οικείους του και την παράταξη που για χρόνια υπηρέτησε.
Συλλυπητήρια από Μητσοτάκη, Καραμανλή
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μόλις πληροφορήθηκε την απώλεια του βουλευτή και πρώην Υπουργού Βαγγέλη Μπασιάκου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 «Είμαι βαθιά συγκλονισμένος από την ξαφνική απώλεια του φίλου και συναγωνιστή στις κοινές μάχες για την παράταξη και την Πατρίδα μας Βαγγέλη Μπασιάκου.
 Υπηρέτησε ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Υπουργός των Κυβερνήσεών της τα πραγματικά συμφέροντα του λαού και της χώρας μας.
 Πιστός στις αρχές και τις αξίες που φωτίζουν και αναβαθμίζουν το δημόσιο βίο.
 Διακρίθηκε για το ήθος, την εντιμότητα, τη συνέπεια, αλλά και την μεγάλη αγάπη του για την ιδιαίτερη πατρίδα του τη Βοιωτία.
 Τιμούσε τους συμπολίτες του και τιμήθηκε επάξια από αυτούς. Στην γυναίκα του Βικεντία, τον γιό του Θανάση – Αριστείδη και σε όλους τους οικείους του, εκφράζω την βαθιά οδύνη μου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου».
Καραμανλής: Υπήρξε ανιδιοτελής υπηρέτης του δημοσίου συμφέροντος
 Την οδύνη του για την απώλεια του πρώην υπουργού και βουλευτή της ΝΔ Βαγγέλη Μπασιάκου εξέφρασε με δήλωσή του ο Κώστας Καραμανλής.
 «Με βαθύτατη οδύνη αποχαιρετώ το στενό μου φίλο και συνεργάτη Βαγγέλη Μπασιάκο.
 Υπήρξε ανιδιοτελής υπηρέτης του δημοσίου συμφέροντος. Αφιέρωσε τη ζωή του στην στήριξη της ελληνικής περιφέρειας και των ανθρώπων της.
 Στην οικογένειά του, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός.
Ματαιώνονται όλες οι κομματικές εκδηλώσεις της ΝΔ
 Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 «Σε ένδειξη σεβασμού για τον αδόκητη απώλεια του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργού Βαγγέλη Μπασιάκου, όλες οι προγραμματισμένες κομματικές εκδηλώσεις για σήμερα, Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, και για το Σαββατοκύριακο, 18 και 19 Φεβρουαρίου, ματαιώνονται».
ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ Ο.Ε.Β.Ε. ΘΗΒΑΣ
 Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Ε.Β.Ε. ΘΗΒΑΣ εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Θηβαίου Bουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελου Μπασιάκου.
Ο εκλιπών υπήρξε πάντα στο πλευρό του Θηβαίου επαγγελματία και βρισκόταν στην πρώτη γραμμή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας.

Καλό ταξίδι.

Βαγγέλης Μπασιάκος

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget