Εις βάρος των κορόιδων ζουν οι υπουργοί, οι γραμματείς και οι συνεργάτες τους

Όταν μόνο ο τηλεφωνικός λογαριασμός ενός υπουργού, των γενικών γραμματέων του υπουργείου και των συνεργατών τους φτάνουν σε 24.000 ευρώ, ας αναλογιστούμε πόσος είναι ο συνολικός λογαριασμός που πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι όχι μόνο για τα τηλέφωνα που χρησιμοποιούν οι υπουργοί, οι βουλευτές και οι απανταχού Καρανίκες, αλλά για όλα τα έξοδά τους, κρατικά αυτοκίνητα, σταθερά τηλέφωνα, ίντερνετ και πόσα άλλα ακόμα,  που χρεώνονται στα υπουργεία και στα κόμματα και που τον τελικό λογαριασμό τον πληρώνουν όλοι οι Έλληνες, εκτός από αυτούς που έχουν όλες αυτές τις κρατικές παροχές.
 Και τα λέμε αυτά γιατί στο διαδίκτυο αναρτήθηκε απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας του Γ. Σταθάκη, σύμφωνα με την οποία οι Έλληνες θα αναγκαστούν να πληρώσουν 24.000 ευρώ για τους τηλεφωνικούς λογαριασμούς του υπουργού, του υφυπουργού, των γενικών γραμματέων και των συνεργατών τους.
 Η υπουργική απόφαση για την προμήθεια συμβολαίων και τηλεφωνικών συσκευών με μία απ’ τις μεγάλες εταιρείες στη χώρα που υπογράφει ο κ. Σταθάκης είναι άκρως αποκαλυπτική: Ο κ. Σταθάκης, ο αναπληρωτής του, Σ. Φάμελος, οι διευθυντές των Γραφείων τους, η Γεν. Γραμματέας του υπουργείου, η Γ. Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων και ο Γ. Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών θα έχουν το ανώτατο συμβόλαιο για επιχειρήσεις που διαθέτει η εταιρεία. Εν ολίγοις 10.000 λεπτά ομιλίας προς όλους (167 ώρες το μήνα που αναλογούν σε 5,6 ώρες την ημέρα…), 1.500 sms,  12 GB ίντερνετ κοκ στην τιμή των 101,19 ευρώ το μήνα κάθε συμβόλαιο. Ακολούθως όλοι οι σύμβουλοι και οι συνεργάτες του υπουργού και του αναπλ. Υπουργού θα έχουν στη διάθεση τους το αμέσως προηγούμενο συμβόλαιο με 5.000 λεπτά ομιλίας το μήνα (αντιστοιχεί σε περίπου 2,77 ώρες την ημέρα), 1.500 sms και 5 GB ίντερνετ με μηνιαίο πάγιο 71,29 ευρώ.  ι δικαιούχοι όμως δεν σταματούν εδώ.
 Πληρωμένη απ’ το Δημόσιο επικοινωνία θα έχουν επίσης και τα μέλη της ασφάλειας τόσο του υπουργού όσο και του αναπληρωτή υπουργού. Το δε πρόγραμμα είναι επίσης αναβαθμισμένο και προβλέπει μεταξύ άλλων 3.000 λεπτά ομιλίας, 1.500 sms και 5 GB ίντερνετ! Σημειωτέον ότι α) όλοι δικαιούνται επιδότησης συσκευής και β) οι ενδοεταιρικές κλήσεις είναι δωρεάν!
 Εν ολίγοις το Δημόσιο πληρώνει για την επικοινωνία με τρίτους ακόμα και της ασφάλειας των υπουργών! Και μετά μας λένε ότι είναι αναγκασμένοι να επιβάλλουν φόρους για να μπορεί το κράτος να πληρώνει μισθούς και συντάξεις.

danioliptes.gr

τηλεφωνικός λογαριασμός

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget