"Χιονοστιβάδα" δικαστικών μισθολογικών διεκδικήσεων εργαζομένων Δήμων

Ολοένα και πληθαίνουν τα Σωματεία Εργαζομένων Δήμων, που θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να διεκδικήσουν μισθολογικές απώλειες (μείωση μισθού, απώλεια 13ου και 14ου μισθού κ.τ.λ.), συνεπεία της εφαρμογής σχετικών προβλέψεων - νόμων των Μνημονίων.
Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό θέμα, με τις συνέπειες ανάλογων πρωτοβουλιών να έχουν δημιουργήσει αιφνιδιαστικά, μη αναμενόμενα, σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία Δήμων, που στην ήδη "πετσοκομμένη" κρατική χρηματοδότησή τους τα τελευταία έτη, έρχονται να προστεθούν αποφάσεις Δικαστηρίων, που κατάσχουν χρηματικά ποσά από τους λογαριασμούς τους!
 Παράδειγμα, η κατάσχεση λογαριασμών του Δήμου Κεφαλονιάς, ποσού άνω των 300.000 € (!), βάσει άμεσα εκτελεστής απόφασης του Πρωτοδικείου Κεφαλονιάς, σύμφωνα με την οποία δικαιώνονται εργαζόμενοι του Δήμου, που είχαν προσφύγει με αίτημα την απόδοση των απωλειών της μισθοδοσίας, που υπέστησαν κατ' εφαρμογή των μνημονιακών νόμων από το 2011 μέχρι σήμερα.
 Όπως ανέφερε για το σημαντικό αυτό θέμα, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλ. Παρίσης, κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, σε εξέλιξη είναι και άλλες προσφυγές εργαζομένων, οι οποίοι διεκδικούν, είτε την απόδοση των απωλειών της μισθοδοσίας τους, είτε του 13ου και 14ου μισθού, από το 2011 μέχρι σήμερα, είτε των απωλειών που υπέστησαν λόγων της υποχρεωτικής θέσης τους σε "διαθεσιμότητα", «πράγμα που σημαίνει ότι, ο Δήμος θα χρειαστεί για την εξόφλησή τους πάνω από 5 εκ. ευρώ σε βάθος χρόνου».
 Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ θεωρεί ότι, τα ποσά που θα κληθούν να πληρώσουν οι Δήμοι στους εργαζόμενους, με βάση ανάλογες δικαστικές αποφάσεις, αφενός δεν υπάρχουν, αφετέρου, με τις κατασχέσεις των λογαριασμών τους, κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτες οι τρέχουσες μισθοδοσίες των εργαζομένων στους Δήμους!
 Έτσι, σε συνέχεια των δικαστικών διεκδικήσεων εργαζομένων της Κεφαλονιάς, αλλά και της Καλαμάτας, που έχουν καταφύγει κι αυτοί, ήδη, σε αντίστοιχες διεκδικήσεις, και οι εργαζόμενοι ενός Δήμου, που αντιμετωπίζει διαχρονικά οξυμμένα οικονομικά προβλήματα, αυτού του Πειραιά, προετοιμάζουν ομαδική αγωγή, προκειμένου να διεκδικήσουν μνημονιακές απώλειες.

μισθολογικών διεκδικήσεων εργαζομένων Δήμων

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget