Στο ''σφυρί'' το εργοστάσιο του Πετζετάκι στην Θήβα για 15 εκατομμύρια ευρώ

Στο σφυρί βγαίνει το εργοστάσιο της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΛΑΣΤΙΚΟΥ ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ Γ. ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ Α.Ε.»  που μέχρι το 2010 κατασκεύαζε εύκαμπτες πλαστικές σωλήνες ενισχυμένων με σπειροειδές PVC (Heliflex), με την αρχική τιμή προσφοράς να φτάνει τα 15 εκατομμύρια ευρώ!
 H αρχή και το τέλος
 Η Α.Γ. Πετζετάκις Α.Ε., μητρική εταιρία του ομίλου, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1960 από τον Αριστόβουλο Πετζετάκι. Το 1961, ο ιδρυτής καθιέρωσε την Α.Γ. Πετζετάκις Α.Ε. ως μια διεθνή, καινοτόμο εταιρία στην βιομηχανία πλαστικών, κατοχυρώνοντας την πρωτοποριακή για τα χρονικά μέθοδο παραγωγής πλαστικών εύκαμπτων σωλήνων ενισχυμένων από σκληρό σπειροειδές PVC. Τα προϊόντα της εταιρίας έγιναν γνωστά παγκοσμίως με το εμπορικό σήμα HELIFLEX.
 Το 1969, ο όμιλος επεκτείνει τις δραστηριότητες του στην Πορτογαλία μέσω της HELIFLEX PORTUGUESA LDA (γνωστή σήμερα ως HELIFLEX PETZETAKIS TUBOS) και το 1971 ιδρύει και δεύτερη μονάδα παραγωγής στην Ελλάδα με σκοπό την κατασκευή σκληρών σωλήνων από PVC. Το 1972, επεκτείνει την παρουσία του στην Ευρωπαϊκή αγορά εύκαμπτων σωλήνων, ιδρύοντας στην Γερμανία την A.G. Petzetakis GmbH (γνωστή ως Heliflex Gmbh). Η πολυετής παρουσία και η δέσμευση του Ομίλου στην σημαντική αυτή αγορά ενισχύθηκε περαιτέρω το 2001 μέσω της εξαγοράς της Behka Plast Gmbh, παραγωγού εύκαμπτων σωλήνων. Το 2001 ο Πετζετάκις εξαγόρασε την Main Pipesystems (Petzetakis Africa Ltd.) στη Νότιο Αφρική με 4 παραγωγικές μονάδες και την Induplas SpA στην Ιταλία, την Flexiplas S.A. στην Ισπανία και την Eurohose Ltd στην Αγγλία.
 Το 2010 οι μετοχές της μπήκαν σε επιτήρηση και την 15η Νοεμβρίου του 2011 ο Γ. Πετζετάκις συνελήφθη στη Βουλιαγμένη για οφειλές φόρου εισοδήματος, οι οποίες σύμφωνα με τη νομική του πλευρά, αφορούν την περίοδο των οικονομικών ετών 2007 έως 2011, ύψους 1,2 εκατ. ευρώ και προσαυξήσεων αξίας 900.000 ευρώ, παρά το γεγονός ότι ο 47χρονος επιχειρηματίας είχε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, διακανονισμό με την αρμόδια εφορία, τον οποίο όμως αδυνατούσε στην πράξη να τηρήσει.

εργοστάσιο Πετζετάκι

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget