Δίκτυο των Φο.Δ.Σ.Α - η ημερίδα για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων

Πραγματοποιήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 2017, με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή στην Αθήνα η ημερίδα για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων.Την ημερίδα διοργάνωσε το Δίκτυο των Φο.Δ.Σ.Α σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ε.ο.αν) και τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).
Η ημερίδα τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και συμμετοχή της ΚΕΔΕ.Τα θέματα που αναπτύχθηκαν, αφορούσαν το θεσμικό πλαίσιο και τα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων, ενώ παρουσιάσθηκαν και καλές πρακτικές διαχείρισης βιοαποβλήτων από Φο.Δ.Σ.Α & Δήμους.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Αναπληρωτές Υπουργοί Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ.Σωκράτης Φάμελλος και κ.Γιάννης Τσιρώνης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης καθώς και ο Γενικός
Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Ευάγγελος Καπετάνιος.
Κοινή ήταν η διαπίστωση τόσο της πολιτικής ηγεσίας όσο και των ομιλητών ότι η ορθή διαχείριση των βιοαποβλήτων αποτελεί κομβικό σημείο τόσο για την επίτευξη των στόχων που θέτει το νέο ΕΣΔΑ και τα ΠΕΣΔΑ όσο και για περαιτέρω προώθηση και ανάπτυξη της ανακύκλωσης των υλικών συσκευασίας.
Η θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλου, για την δημιουργία ομάδων εργασίας, με αντικείμενο την εξειδίκευση των θεμάτων και άμεσης προώθησης των ενεργειών για επίλυση των προβλημάτων με στόχο την κατασκευή των
έργων διαλογής στην πηγή και εκτροπής των οργανικών αποβλήτων, μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους και άμεσα το Δίκτυο θα στείλει τις προτάσεις του στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας.
Το Δίκτυο των Φο.Δ.Σ.Α θα συνεχίζει τις πρωτοβουλίες, σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, την ΚΕΔΕ και τους εμπλεκόμενους φορείς, για την ανάδειξη θεμάτων μείζονος σημασίας που άπτονται της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.

Δίκτυο των Φο.Δ.Σ.Α

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget