Υπεγράφη η απόφαση για την παραχώρηση 12.000 κατοικιών σε δικαιούχους τέως ΟΕΚ

Υπεγράφη, χθες Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017, από την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, η απόφαση για τον καθορισμό ενιαίας τιμής μονάδας παραχώρησης στους δικαιούχους κατοικιών των οικισμών του τέως ΟΕΚ.
 Η υπουργική απόφαση αφορά 150 οικισμούς σε όλη την Ελλάδα με 12.000 κατοικίες, για τις οποίες εκκρεμούσε επί χρόνια, σε ορισμένες περιπτώσεις από το 1978, η έκδοση παραχωρητηρίων.
 Στην απόφαση προβλέπεται επίσης η αναθεώρηση των τιμών των κατοικιών για περίπου 5.000 οικιστές, οι οποίοι είχαν ήδη λάβει οριστικά παραχωρητήρια και αποπληρώνουν ακόμη το τίμημα, με τιμές μεγαλύτερες από αυτές που θα προκύψουν από την εφαρμογή της υπουργικής απόφασης. Παράλληλα, η απόφαση απαλλάσσει τους οικιστές από έξοδα που μέχρι τώρα τους επιβάρυναν άδικα και μετακυλούσαν το υπερβάλλον κόστος κατασκευής σε αυτούς.
 Με την απόφαση αυτή δίνεται οριστικό τέλος στην ομηρία και ανασφάλεια χιλιάδων οικιστών σε όλη την Ελλάδα που επί δεκαετίες ήταν «ενοικιαστές» στα σπίτια τους, ενώ ο ΟΑΕΔ (διάδοχος του τ. ΟΕΚ) είχε σημαντικές απώλειες εσόδων από την αδυναμία των οικιστών να αντεπεξέλθουν στις παλαιές υψηλές τιμές παραχώρησης.
 Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σύντομα θα ανακοινώσει δέσμη μέτρων διευκόλυνσης της αποπληρωμής των χρεών των δικαιούχων, η οποία αφορά και τα χρέη περίπου 7.000 οικιστών που έχουν πάρει ήδη παραχωρητήρια και ο χρόνος αποπληρωμής τους έχει λήξει.
 Όπως αναφέρει το υπουργείο, η κυβέρνηση συνεπής στις εξαγγελίες της υλοποιεί και μέσω της συγκεκριμένης υπουργικής απόφασης το δικό της παράλληλο πρόγραμμα βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών, ανακουφίζοντας ιδίως τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

παραχώρησης στους δικαιούχους κατοικιών

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget