Ο Αρχιεπίσκοπος εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ»

Τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας της οφθαλμολογικής και ωτορινολαρυγγολογικής κλινικής του Νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ» τέλεσε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
 Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης και τους υποδέχθηκαν ο εφημέριος του παρεκκλησίου του νοσοκομείου π. Δαμιανός Τρίκος, ο πρόεδρος και ο διοικητής του νοσοκομείου.
 Παρέστησαν εκπρόσωπος του υπ. Υγείας, της περιφέρειας, ο δήμαρχος Αθηναίων κ Γεώργιος Καμίνης, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό.
 Ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού και ευχήθηκε σε όλους υγεία και δύναμη για να συνεχίσουν το δύσκολο έργο τους.
 Αμέσως μετά, στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου πραγματοποιήθηκε μια λιτή εκδήλωση ,όπου χαιρετισμό απεύθυναν εκπρόσωποι του νοσοκομείου και ο δήμαρχος Αθηναίων, οι οποίοι μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στη σημαντική συμβολή της Εκκλησίας που έχει σταθεί αρωγός τόσα χρόνια στο έργο τους.
 Το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Αθηνών ¨Η Ελπίς¨ συμπληρώνει 170 χρόνια αδιάλειπτης κοινωνικής συνεισφοράς στην ελληνική κοινωνία. Ιδρύθηκε το 1842 ως Δημοτικό Νοσοκομείο Αθηνών στην οδό Ακαδημίας όπου και λειτούργησε ως το 1971 οπότε μεταστεγάστηκε στις σημερινές του εγκαταστάσεις. Στο Νοσοκομείο ¨Η Ελπίς¨ ξεκίνησαν τη λαμπρή ιατρική τους σταδιοδρομία πολλές από τις μεγαλύτερες μορφές της ιατρικής επιστήμης στη χώρα μας που μετέπειτα συμμετείχαν στην ίδρυση πολλών από τα άλλα νοσοκομεία της Αθήνας (Αρατείος, Μαγγίνας, Μακκάς, Αλιβιζάτος, Γερουλάνος, κ.ά.). Στη μακρόχρονη ιστορία του υπήρξε πρωτοπόρο στον τομέα της υγείας συμμετέχοντας πάντοτε στις εξελίξεις της ιατρικής επιστήμης. Περιέθαλψε ισότιμα επώνυμους και ανώνυμους πολίτες, τους τραυματίες του άτυχου πολέμου του 1893, τους Θεσσαλούς και Κρήτες πρόσφυγες, τους τραυματίες των βαλκανικών πολέμων, τους Μικρασιάτες πρόσφυγες, τους φαντάρους του '40 και τους αθηναίους στο λιμό της κατοχής. Από το 1983 εντάσσεται στο Ε.Σ.Υ. και διαθέτει ένα πλήρες σύστημα περίθαλψης.
 Πρωτοπόρο και πάλι συμμετέχει με όλες του τις δυνάμεις (υποδομές, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό) στο νέο θεσμό των απογευματινών ιατρείων αποσκοπώντας στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της υγείας και στη προσπάθεια γενικότερης αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των Ελλήνων πολιτών.


Αρχιεπίσκοπος εγκαινίασε

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget