Τι απέγινε ο πρώτος άνθρωπος που καταψύχθηκε μετά το θάνατο του;

«Η Life Extension Society διαθέτει εγκαταστάσεις και μπορεί πλέον να καταψύξει, να διατηρήσει και να προστατέψει έναν «ομοθερμικό» φίλο μας (άνθρωπο). Η LES προσφέρεται να καταψύξει εντελώς δωρεάν τον άνθρωπο που επιθυμεί και τολμά να μπει σε κρυογονικό θάλαμο». Αυτό ανακοίνωσε τον Ιούνιο του 1965, ο οργανισμός «Life Extension Society» (LES) και ο αμερικανός καθηγητής ψυχολογίας Τζέιμς Μπέντφορντ άδραξε την ευκαιρία.
 Ο καθηγητής Μπέντφορντ έθεσε αμέσως υποψηφιότητα και επιλέχθηκε. Είχε διαγνωσθεί με καρκίνο στους νεφρούς που είχε κάνει μετάσταση στους πνεύμονες και σύμφωνα με τους γιατρούς δεν σήκωνε καμία θεραπεία. Θεωρείτο καταδικασμένος. Το σώμα του ψύχθηκε μερικές ώρες μετά το θάνατο του.
 Είχε φύγει από φυσικά αίτια που σχετίζονταν με την ασθένεια από την οποία έπασχε. Οι επιστήμονες που διεξήγαγαν τη μέθοδο της κρυογονικής ήταν οι Ντάντε Μπρουνόλ και Ρόμπερτ Νέλσον. Ο Νέλσον μάλιστα εξέδωσε και βιβλίο αργότερα για την τεχνική αυτή με τίτλο «Καταψύξαμε τον πρώτο άνθρωπο».
Η διαδικασία κατάψυξης
 Η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν η εξής. Αρχικά, χορηγήθηκε στο άψυχο σώμα του Μπέντφορντ, ένεση με διμεθυλοσουλφίδιο. Το μείγμα αυτό των φαρμάκων θεωρείτο ευεργετικό, αλλά ήταν αμφίβολη η προστασία του εγκεφάλου με τη διάφορα της θερμοκρασίας του σώματος. Η ψύξη και η διατήρηση ωστόσο δεν είχε ακόμη επιτευχθεί. Υπήρχαν αρκετά στάδια μέχρι την ολοκλήρωση τη κρυογονικής.
 Το άψυχο σώμα του Μπέντφορντ τοποθετήθηκε στην κάψουλα «κρυο-φροντίδας» Το σώμα μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του επιστήμονα και ερευνητή Έντουαρντ Χόουπ στην Αριζόνα, μέσα σε ειδική «κάψουλα κρυο-φροντίδας».
 Εκεί παρέμεινε επί δύο χρόνια. Το 1969, διακομίστηκε στις εγκαταστάσεις «Galiso» στην Καλιφόρνια. Το 1977, ο γιος του Μπέντφορντ επέλεξε να τον κρατήσει στο σπίτι του, υπό την επίβλεψη των μελών της οικογενείας του. Το κορμί του Μπέντφορντ διατηρείτο επί πολλά χρόνια σε διοξείδιο του αζώτου, μέχρι και το 1982, όταν ο οργανισμός «Alcor Life Extension Foundation» ζήτησε να το πάρει πίσω και να τον τοποθετήσει στα σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια του, όπου και παραμένει έως σήμερα.
 Το Μάιο του 1991, γιατροί και επιστήμονες εκτίμησαν την κατάσταση του σώματος του Μπέντφορντ και κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα: «Η εξωτερική του θερμοκρασία φαίνεται πως έχει παραμείνει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, λίγο κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου, στο μεσοδιάστημα των διαφόρων μεταφορών που υπέστη. Οπότε είναι πιθανό να βρίσκεται σε καλή κατάσταση, παρά το πέρας των δεκαετιών».
 Ο Τζέιμς Μπέντφορντ στη διαθήκη του είχε αφήσει το ποσό των 100.000 δολαρίων για να ενισχύσει την έρευνα για την κρυογονική….

Life Extension Society

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget