Δήμος Λεβαδέων - Εφαρμογή προγράμματος "Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης"

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού ενημερώνει ότι από αύριο Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017 τίθεται σε εφαρμογή το πρόγραμμα “Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης”, που αποτελεί βασική πολιτική κατεύθυνση του Υπουργείου Εργασίας-Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης .
 Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, πρόκειται για προνοιακό πρόγραμμα που στοχεύει στην αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
 Το πρόγραμμα αναπτύσσεται συνδυαστικά σε τρεις πυλώνες που αφορούν:
 α) στην εισοδηματική ενίσχυση μονοπρόσωπων, πολυπρόσωπων νοικοκυριών και αστέγων
 β) σε συμπληρωματικές κοινωνικές υπηρεσίες, όπου οι δικαιούχοι κατά περίπτωση, θα διασυνδέονται με άλλες κοινωνικές υπηρεσίες (δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφαλίστων, ένταξη σε δομές κοινωνικής φροντίδας και υποστήριξης, κοινωνικό τιμολόγιο παροχών ηλεκτρικής ενέργειας, ύδρευσης, κ.α.) με την προϋπόθεση ότι πληρούν τα κριτήρια ένταξης εκάστου προγράμματος. Οι παροχές αυτές δεν συνυπολογίζονται στο εισόδημα των ωφελούμενων νοικυριών
 γ) σε υπηρεσίες ενεργοποίησης, με την προώθηση των δικαιούχων, εφόσον δύνανται να εργαστούν, σε δράσεις που στοχεύουν στην ένταξη ή επανένταξη τους στην αγορά εργασίας.
 Όσον αφορά στο εγγυημένο εισόδημα αυτό ορίζεται για τα μονοπρόσωπα νοικοκυριά σε 200 €/μήνα, ενώ προσαυξάνεται κατά 100 €/μήνα για κάθε επιπλέον μέλος. Η προσαύξηση για κάθε ανήλικο ορίζεται στα 50 €/μήνα. Σημειώνεται ότι ειδικά για τις μονογονεϊκές οικογένειες και στα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα, τα ανήλικα ορίζονται ως ενήλικες. Τέλος, το ανώτατο όριο εγγυημένου ποσού ανέρχεται στα 900 €/μήνα. Διευκρινίζεται δε, ότι οι δικαιούχοι του προγράμματος που πιθανόν διαθέτουν κάποιο εισόδημα, θα λαμβάνουν ως εισοδηματική ενίσχυση τη χρηματική διαφορά έως το ποσό που ορίζεται ως ανώτατο εγγυημένο εισόδημα.
 Τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα είναι εισοδηματικά, περιουσιακά και διαμονής.
 Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους είτε απευθείας στην ιστοσελίδα www.keaprogram.gr, είτε μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) του τόπου διαμονής τους, καθημερινά από 08:00 – 14:00, ενώ θα πρέπει να έχουν μαζί τους:
 1. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας
 2. ΑΜΚΑ όλων των μελών του νοικοκυριού
 3. Αριθμό Φορολογικού Μητρώου όλων των ενήλικων μελών του νοικοκυριού και όσων ανήλικων διαθέτουν ΑΦΜ
 4. Αριθμό Λογαριασμού Τραπέζης (IBAN) του αιτούντα
 5. Εκκαθαριστικό Ε1
 6. Θεωρημένη κάρτα ανεργίας εάν υπάρχει
 Σε περίπτωση που απαιτηθούν συμπληρωματικά στοιχεία οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν στην Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού (1ος όροφος, Σοφοκλέους 15).
 Πληροφορίες για τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία υποβολής των αιτημάτων παρέχονται στην ιστοσελίδα www.keaprogram.gr, στην ιστοσελίδα του Δήμου Λεβαδέων www.livadia.gr και στα έντυπα φυλλάδια που διανέμονται από τα ΚΕΠ και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων, ενώ το ΚΕΠ της Λιβαδειάς θα παρέχει πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους πολίτες, καθημερινά 14:00-20:00.

Δήμος Λεβαδέων

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget