Πότε επιτέλους θα αποδοθούν ευθύνες στο πολιτικό σύστημα για τη φτωχοποίηση των Ελλήνων;

Στις  20-1  έγινε η δίκη για το «λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρέου. Την αγωγή είχε καταθέσει ο απόστρατος πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού, Παναγιώτης Σταμάτης, κατά του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, από τον οποίο διεκδικεί αποζημίωση 260.000 ευρώ για ηθική βλάβη που υποστηρίζει ότι υπέστη λόγω προσβολής της προσωπικότητάς του από τις προεκλογικές εξαγγελίες, το 2009, του εναγομένου που δεν τηρήθηκαν.
  Ο κ. Σταμάτης καταλογίζει στο Γ.Παπανδρέου τα αδικήματα της εσχάτης προδοσίας, της εξαπάτησης των εκλογέων και της διασποράς ψευδών ειδήσεων. Κατηγορίες, οι οποίες επισύρουν ποινές από φυλάκιση τριών μηνών έως και ισόβια κάθειρξη. Επικαλείται τις παρακάτω εξαγγελίες του πρώην πρωθυπουργού:
 Από το βήμα της 74ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου 2009 και εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου του ίδιου έτους, ο κ. Παπανδρέου είχε τονίσει ότι «δεν είναι απλώς το πού θα βρούμε τα λεφτά, αλλά που πηγαίνουν τα λεφτά, γιατί λεφτά υπάρχουν, έχουμε 31 δισ. ανείσπρακτούς φόρους…».
 Παράλληλα, υποσχέθηκε αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης, πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για ένα χρόνο, ενώ απέκλεισε νέα φορολογικά βάρη στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα και αύξηση της φορολογίας των επιχειρήσεων, κ.λπ.
 Έπειτα από αυτές τις προεκλογικές εξαγγελίες, αναφέρει ο κ. Σταμάτης, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέκτησε παράνομα και δόλια τη διακυβέρνηση της χώρας. …
 Υποστηρίζει επίσης ότι ο Γ.Παπανδρέου έκανε τις παραπάνω δηλώσεις, παρά το γεγονός ότι γνώριζε για το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα της χώρας, ότι είχε δηλώσει ότι «κυβερνάει μια διεφθαρμένη χώρα», είχε ξεκάθαρη εικόνα της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας, καθώς, μεταξύ άλλων: Είχε ενημερωθεί από τον τότε διοικητή της ΤτΕ κ. Προβόπουλο για την κατάσταση της χώρας, είχε μιλήσει με τον τότε ισχυρό άνδρα του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν σχετικά με την ένταξη της Ελλάδας στο ΔΝΤ, είχε διατελέσει υπουργός της κυβέρνησης Σημίτη. Η απόφαση του δικαστηρίου θα εκδοθεί τους επόμενους μήνες.
 Αυτά όσον αφορά στην εξαπάτηση του ελληνικού λαού από τον Γ.Παπανδρέου. Αλλά, δυστυχώς, δεν είναι μόνο αυτός.
 Η σημερινή κυβέρνηση των υποσχέσεων αποδεικνύεται ότι ούτε κατά διάνοια δεν ήταν διατεθειμένη να κάνει πραγματικότητα ούτε το ένα δέκατο των όσων έταζε. Απέδειξε περίτρανα για συνώνυμά της έχει την απατεωνιά, το ρουσφέτι, το πελατειακό κράτος, την «κωλοτούμπα», τον ερασιτεχνισμό. Είναι η κυβέρνηση του κυρίου Μάρδα, που έβγαζε τα χρήματα του έξω την πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα υποστηρίζοντας πως είναι για τις σπουδές που θα κάνει η κόρη του όταν το αποφασίσει. Είναι η κυβέρνηση του κυρίου Τόσκα, που δεν μπορούσε να θυμηθεί τον εξαψήφιο κωδικό εισαγωγής του στα συστήματα του υπουργείου του. Είναι η κυβέρνηση της κυρίας Φωτίου, σύμφωνα με την οποία η λύση στην κρίση θα είναι τα γεμιστά και οι μαρμελάδες. Είναι η κυβέρνηση της κυρίας Χριστοδουλοπούλου, κατά την οποία οι μετανάστες «λιάζονταν» τα πρωινά στις πλατείες της Αττικής. Είναι η κυβέρνηση του κυρίου Παππά, ο οποίος πάλεψε με νύχια και με δόντια να κλείσει τα ιδιωτικά κανάλια για να «φιμώσει» κάθε αντίθετη φωνή και να επιβάλλει τη δική του και του αφεντικού του. Είναι η κυβέρνηση του κυρίου Πολάκη, με τα άπταιστα αγγλικά του που απειλούσε όποιον διαφωνεί μαζί του να τον «χώσει τρία μέτρα κάτω από τη γη».
 Είναι η κυβέρνηση του κυρίου Σπίρτζη, ο οποίος με «πόνο ψυχής» υπέγραφε αυτά που οι άλλοι τάχα ξεπούλησαν. Είναι η κυβέρνηση του κυρίου Σταθάκη, ο οποίος ξέχασε να δηλώσει 38 ακίνητα και 1,8 εκατομμύρια ευρώ! Είναι η κυβέρνηση του κυρίου Ζουράρι, κατά τον οποίο καμία αξία δεν έχει να χάσουμε 16 ελληνικά νησιά. Είναι η κυβέρνηση του κυρίου Βίτσα, ο οποίος ως και προχθές μας διαβεβαίωνε πως δεν υπάρχει περίπτωση για νέα μέτρα, την ίδια ώρα που η Ευρώπη επιβεβαίωνε πως έχει λάβει ένα νέο πακέτο προτάσεων από την ελληνική πλευρά. Είναι η κυβέρνηση του κυρίου Τσίπρα, ο οποίος έταζε σε έναν απηυδισμένο ελληνισμό να τα αλλάξει όλα, να καταργήσει με ένα νόμο και ένα άρθρο όλα τα μέτρα λιτότητας.
 Είναι η κυβέρνηση του κυρίου Τσίπρα, ο οποίος έταζε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, και του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκο Παρασκευόπουλο οποίος δεσμεύτηκε να φέρει νέο νόμο για παροχή νομικής βοήθειας σε φυσικά πρόσωπα. Είναι η κυβέρνηση ενός πρωθυπουργού, τον οποίο δε φοβίζουν οι εκλογές (και γιατί να τον φοβίζουν άλλωστε εφόσον 2 χρόνια τώρα κάνει παιχνίδι σε βάρος των κορόιδων). Είναι η κυβέρνηση που δε δείχνει κανένα έλεος και που σήμερα έχει το θράσος να θέλει να γιορτάσει τα χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία. Είναι η κυβέρνηση που θα έσκιζε τα μνημόνια, αλλά αντί γι αυτό, έφερε ένα τρίτο χειρότερο από τα προηγούμενα και προετοιμάζει κι ένα τέταρτο.
 Αφού λοιπόν κατηγορείταο ο Γ.  Παπανδρέου  ότι απέκτησε παράνομα και δόλια τη διακυβέρνηση της χώρας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν πρέπει να κατηγορηθεί για τα ίδια παραπτώματα και να πάνε όλοι τους φυλακή;
 Η απόφαση για το Γ. Παπανδρέου θα πρέπει να είναι καταδικαστική, αν όντως οι δικαστές σέβονται τον εαυτό τους, το ρόλο τους, τη Δικαιοσύνη και τους Έλληνες πολίτες, και να ανοίξει ο δρόμος για να πάνε στη φυλακή και οι υπόλοιποι ψεύτες που εξαπάτησαν και φτωχοποίησαν τον ελληνικό λαό.

danioliptes.gr

φτωχοποίηση των Ελλήνων

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget