Τεράστια άνοδος στα «εικονικά διαζύγια» – Επιχειρηματίες αναζητούν φορολογική έδρα στο Εξωτερικό

Δεν έχουν προηγούμενο οι αιτήσεις για αλλαγή φορολογικής έδρας στη ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού καθώς χιλιάδες πολίτες αναζητούν διέξοδο από τις μεγάλες φορολογικές  επιβαρύνσεις και τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές.
 Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής» οι επιχειρηματίες διεκδικούν με μικρό κόστος να γίνουν φορολογικοί κάτοικοι άλλων χωρών, μεταφέροντας δραστηριότητες στο εξωτερικό και μειώνοντας τα δηλωμένα εισοδήματα στην Ελλάδα.
 Κύπρος, Μάλτα, Ιρλανδία και Λουξεμβούργο αποτελούν τις βασικές τους επιλογές. Κάθε εβδομάδα πραγματοποιούνται εκατοντάδες ραντεβού, όπου εξειδικευμένες εταιρείες συμβούλων παρέχουν λύσεις για την καλύτερη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων και φορολογικών υποχρεώσεων.
 Εκεί που γίνονται «χρυσές» δουλειές είναι οι υπηρεσίες προς ελεύθερους επαγγελματίες, που διατηρούν σχετικά υψηλά εισοδήματα.
 Στις εναλλακτικές λύσεις, εκτός από την αλλαγή φορολογικής έδρας, περιλαμβάνονται εταιρικά σχήματα στα οποία μεταφέρονται περιουσιακά στοιχεία, εικονικά διαζύγια για φορολογικούς λόγους, έμμεσοι τρόποι αμοιβής, δημιουργία Ιδιωτικών Κεφαλαιουχικών Εταιρειών (ΙΚΕ), μεταφορά μέρους των δραστηριοτήτων σε τρίτες χώρες και περιορισμό στο ελάχιστο δυνατό των επίσημων συναλλαγών.

εικονικά διαζύγια

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget