Κανένας υπουργός ή βουλευτής δεν ευθύνεται για τα θαλασσοδάνεια

Το πόρισμα της πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ αποτελεί ακόμη ένα παράδειγμα υπέρτατης προστασίας και ασυλίας των πραγματικά υπεύθυνων για τα θαλασσοδάνεια που άδειασαν τα ταμεία των τραπεζών.
Γιατί, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο χρωστάνε συνολικά 401 εκ. ευρώ και δεν έχουν πληρώσει ούτε μισό ευρώ από το 2011, αλλά και οι μεγαλοεκδότες και μεγαλοκαναλάρχες είχαν πάρει δάνεια πάνω από 1 δις ευρώ, με μεγάλα ποσά να έχουν δοθεί όχι μόνο χωρίς να υπάρχουν εγγυήσεις, αλλά και παρά την κακή οικονομική κατάσταση πολλών από αυτές τις επιχειρήσεις.
 Αυτά βέβαια ποτέ δεν ίσχυσαν για τους απλούς δανειολήπτες, τους πραγματικά έντιμους και ευυπόληπτους πολίτες και φορολογούμενους, που μέχρι τα μνημόνια εξυπηρετούσαν κανονικά τα δάνειά τους, αλλά τώρα βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση και παρόλα αυτά οι τράπεζες τους κυνηγούν και τους τρομοκρατούν με κατασχέσεις, πλειστηριασμούς και ρυθμίσεις στις οποίες είναι αντικειμενικά αδύνατον να ανταποκριθούν.
 Αλλά οι πολιτικοί μας με τις δήθεν επιτροπές τους, παίζουν καλά το παιχνίδι τους εις βάρος όλων των πολιτών. Γιατί, μπορεί στο πόρισμα της πλειοψηφίας να υπάρχουν αντιδράσεις από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα, αλλά όλοι αυτοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτό το πόρισμα που θα ισχύσει τελικά, είναι το πόρισμα της πλειοψηφίας. Κι ας βγάζουν τα άλλα κόμματα δικά τους πορίσματα στα οποία κατηγορούν το ΣΥΡΙΖΑ, όπως η ΝΔ, για τα δικά του δάνεια και τον τρόπο που ανέλαβε τα δάνεια του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, αλλά και τον τρόπο που πέρασε στην ιδιοκτησία του ΣΥΡΙΖΑ το κτήριο στο οποίο στεγάζεται το κόμμα, στην Κουμουνδούρου. Γνωρίζουν πολύ καλά στη ΝΔ ότι το πόρισμά τους δεν θα ισχύσει. Γι αυτό άλλωστε και το βγάζουν.
 Κι αυτό γιατί, η πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκανε μια χαρά τη δουλειά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Έδωσε άφεση αμαρτιών στους υπουργούς και στους βουλευτές τους για τα θαλασσοδάνεια των 401 εκ. ευρώ που πήραν και δεν τα πληρώνουν από το 2011. Γιατί, σύμφωνα με το πρίσμα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, «ποινικές ευθύνες πολιτικών στελεχών που να εμπίπτουν στο νόμο περί ευθύνης υπουργών δεν έχουν προκύψει μέχρι τώρα». Άρα, κανένας υπουργός ή βουλευτής των δύο κομμάτων της πρώην συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, δεν φέρει καμία ευθύνη για τα θαλασσοδάνεια που πήραν τα δύο κόμματα με μόνη εγγύηση την κρατική επιχορήγηση, όχι που πήραν τη δεδομένη στιγμή που πήραν τα δάνεια, αλλά και για τα επόμενα πολλά χρόνια.
 Είναι σα να λέμε ότι πάει ένας δανειολήπτης σε μια τράπεζα και ζητάει δάνεια λέγοντας ότι «από σήμερα μέχρι το 2030 θα έχω μηνιαίο εισόδημα 10.000 ευρώ». Και η τράπεζα να το δέχεται αυτό χωρίς καμία απολύτως αντίρρηση και να σου δίνει  δάνειο εκατομμυρίων ευρώ.
 Κατά τα άλλα, τα δύο κόμματα σκοτώνονται μεταξύ τους μόνο και μόνο για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εκατομμυρίων φορολογούμενων Ελλήνων, τη στιγμή που το ένα κόμμα εξυπηρετεί το σκοπό του άλλου.
 Κι ας ζητούν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την «ανάσυρση της δικογραφίας Καλούδη από το αρχείο και η συνέχιση της ποινικής διαδικασίας από το σημείο που βρισκόταν τον Απρίλιο του 2013, όταν επί κυβέρνησης ΝΔ ΠΑΣΟΚ δημοσιεύθηκε ο Ν. 4146/2013, που αποτέλεσε Κολυμβήθρα του Σιλωάμ για το σκάνδαλο των θαλασσοδανείων των κομμάτων»!
 Το κάνουν αυτό γιατί, ενώ μπορούσε η κυβέρνηση να καταργήσει το συγκεκριμένο νόμο και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη τα κομματικά και τραπεζικά στελέχη που μαγείρεψαν τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. Αλλά κυρίως των κομμάτων.
 Άρχισαν πάλι λοιπόν ο ένας να κατηγορεί  τον άλλο, λες και ο ένας είναι καλύτερος από τον άλλο. Βέβαια, όλα αυτά για τα μάτια του κοσμάκη. Για αποπροσανατολισμό και παραπληροφόρηση. Αλλά την πραγματική αντίδραση του κόσμου θα την δουν και οι 300 βουλευτές όλων των κομμάτων, όταν θα πηγαίνουν τώρα, πρώτα στα μπλόκα των αγροτών. Και μετά, όταν θα γίνουν εκλογές που θα τρέχουν να παρακαλάνε για μία ψήφο.

danioliptes.gr

θαλασσοδάνεια

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget