Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς καταγγέλει τη Διοίκηση της ΕΤΑΔ

Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς είχε καταγγείλει στις 16/12/2016 τη Διοίκηση της ΕΤΑΔ ως επικίνδυνη και ανίκανη για την πρωτοφανή απαξίωση του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού. Συγκεκριμένα είχε καταγγείλει:
 1.Ότι δεν είχε γίνει η συντήρηση του ΧΚΠ, όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια.
 2. Δεν είχαν γίνει προσλήψεις εποχικού προσωπικού για τη στελέχωση του ΧΚΠ, όπου θα έκανε τη συντήρηση και θα εκπαιδευόταν ώστε να μπορεί να λειτουργήσει τις καινούργιες εγκαταστάσεις.
 3.Είχαμε καταγγείλει ότι δεν είχε προγραμματίσει ούτε καν αλάτι να προμηθευτεί, ούτε είχε συντονιστεί με τους όμορους Δήμους και την Περιφέρεια για να είναι ανοιχτοί οι δρόμοι προς το ΧΚΠ ( από Αμφίκλεια και από Αράχωβα)
 4.Επίσης είχαμε καταγγείλει να μην επιτραπεί το κλείσιμο του ΧΚΠ για 2 ημέρες την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, διότι θα είναι οικονομική καταστροφή για την ευρύτερη περιοχή.
 Όλα τα παραπάνω με την ανυπαρξία της Διοίκησης δημιούργησαν αυτό το χάος και τη δυσφήμιση του μεγαλύτερου Χιονοδρομικού Κέντρου της Ελλάδος.
 Είμαστε πεπεισμένοι ότι γίνεται εσκεμμένα η απαξίωση για να ξεπουληθεί σε ιδιώτες, πράγμα που σημαίνει ότι θα χαθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας από την γύρω περιοχή και θα κλείσουν δεκάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
 Καλούμε την πολιτεία να παρέμβει άμεσα.
Σας επισυνάπτουμε το υπ’ αριθμ. 698/16-12-2016 έγγραφό μας.
Θέμα: Επικίνδυνη η Διοίκηση της ΕΤΑΔ για το ΧΚΠ
 Επικίνδυνη είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού από τη Διοίκηση της ΕΤΑΔ.
 Αυτά τα οποία συμβαίνουν στο ΧΚΠ είναι πρωτοφανή. Ευχόμαστε να είναι λόγω ανικανότητας και όχι από σκοπιμότητα απαξίωσης του ΧΚΠ.
 Συγκεκριμένα παραμονές Χριστουγέννων:
 1.Δεν έχει ακόμη τελειώσει η συντήρηση των εγκαταστάσεων του ΧΚΠ, που κάθε χρόνο γίνεται από τον Οκτώβριο.
 2.Δεν έχει ακόμη πάρει άδεια για την πυρασφάλεια
 3.Με 5 εκατοστά χιόνι ήταν αποκλεισμένο το ΧΚΠ, ο δρόμος ήταν με πάγο και χιόνι και δεν έχουν ακόμη προμηθευτεί αλάτι.
 4.Δεν έχουν γίνει ακόμη προσλήψεις εποχικού προσωπικού ώστε να στελεχώσουν το ΧΚΠ.
 5.Τα μηχανήματα της ΕΤΑΔ, 4 διαστρωτικά και 3 εκχιονιστικά δεν χρησιμοποιούνται, μένουν ασυντήρητα και σαπίζουν. Χρησιμοποιούν μηχανήματα από εργολάβους, όπου το κόστος είναι μεγαλύτερο, ενώ υπάρχουν χειριστές.
 Γενικότερα υπάρχει μεγάλη απαξίωση των εργαζομένων της ΕΤΑΔ που απασχολούνται στο ΧΚΠ.
 6.Άκουσον άκουσον στην εποχή της κρίσης υπάρχει η πρόθεση να γίνει αύξηση του εισιτηρίου από 10 € σε 15 € και να μένει ΚΛΕΙΣΤΟ το ΧΚΠ Τρίτη και Τετάρτη ( δηλαδή παραμονές Χριστουγέννων και δεν έχουν βγάλει τιμές ούτε σχέδιο λειτουργίας).
 Επίσης το έργο β΄δόσης εκσυγχρονισμού των αναβατήρων είναι ημιτελές με ότι συνεπάγεται αυτό.
 Αυτά είναι μερικά από τα προβλήματα που υπάρχουν στο ΧΚΠ.
 Είναι γνωστό ότι το ΧΚΠ είναι οικονομικός πνεύμονας για εκατοντάδες επιχειρήσεις και χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη την περιοχή.
 Πρέπει να παρέμβει η Πολιτεία, ώστε να διασφαλιστεί η άμεση και εύρυθμη λειτουργία του ΧΚΠ, διαφορετικά η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη τόσο για το ΧΚΠ, όσο και για τις Τοπικές Επιχειρήσεις Ξενοδοχειακές, Εστίασης κ.λ.π., που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή.

Για το Δ.Σ.
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΣΤΑΘΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ              ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Χιονοδρομικο Κέντρο Παρνασσού

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget