ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξ αιτίας των έντονων χιονοπτώσεων που επικρατήσαν στην περιοχή μας, αρχομένων από τις νυκτερινές ώρες της Πέμπτης 02/1/2017 και οι οποίες συνεχίστηκαν καθ όλη την διάρκεια πρωινών και μεσημβρινών ωρών της Παρασκευής, Σαββάτου, Κυριακής, Δευτέρας, Τρίτης, Τετάρτης, και Πέμπτης 12/1/2016, για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις χιονοπτώσεις σας γνωρίζουμε ότι :
 Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 02/1/2017 έως και τις επόμενες δέκα ημέρες, είχαμε ένταση χιονόπτωσης στις ορεινές περιοχές του Ελικώνα (Κυριάκι – Αγία Άννα - Κορώνεια -Αγία Τριάδα), του Παρνασσού (Λιβάδι Αράχοβας –Αράχοβα- Δαύλεια – Δίστομο- Παρόριο), στα χωριά του Δήμου Θηβών και Αλιάρτου (Θεσπιές - Νεοχωράκι- – Παλιοπαναγια - Καννάβαρι –Βάγια – Μαυρομάτι , Λουτουφί – Μελισσοχώρι – Λεύκτρα –Πλαταιές, στα χωριά του Δήμου Τανάγρας (Άγιος Θωμάς, Καλλιθέα, Άρμα, Τανάγρα) καθώς και στα χωριά των Δερβενοχωρίων (Πύλη, Σκούρτα, Στεφάνη.
 Έγινε κινητοποίηση από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και την Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας από τις πρώτες ώρες εκδήλωσης του φαινομένου, με 27 εκχιονιστικά μηχανήματα, (εκχιονισμός, ρίψη άλατος), και 800 τόνους αλάτι.
 Εργαστήκαμε ασταμάτητα νυχθημερόν εν μέσω αντίξοων συνθηκών για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου, σε θερμοκρασίες που άγγιζαν τους -15 C.
 Η κυκλοφορία σχημάτων στο επαρχιακό δίκτυο δεν σταμάτησε ούτε λεπτό, με την άριστη συνεργασία της Π.Ε.Β. με την Αστυνομική Δ/νση Βοιωτίας, σταματώντας για λίγο χρονικό διάστημα τα βαρέα οχήματα (νταλίκες).
 Όλοι οι εργαζόμενοι της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, έχουμε ξεπεράσει τον εαυτό μας, με άμεση παρέμβαση όπου χρειάσθηκε, όλες τις ημέρες που επικρατούσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα.
 Επίσης η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας με την Πολιτική Προστασία παρ όλη την κούραση της κρίσης, και σε συνεργασία με την Αστυνομική Δ/νση Βοιωτίας, χθες το βραδύ μοίρασαν στους οδηγούς των βαρέων σχημάτων (250 νταλίκες), που ήταν εγκλωβισμένοι στο Κάστρο και στο 90 χλμ, φαγητό και νερό ελαφρύνοντας την ψυχολογία των εγκλωβισμένων.
 Απόψε και νωρίς το πρωί θα πέσει αλάτι σε όλο το επαρχιακό δίκτυο.
 Αυτή την ώρα όλο το οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα, και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Βοιωτίας είναι σε εικοσιτετράωρη επιφυλακή για την αντιμετώπιση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
 Με κάθε τρόπο και κάθε μέσο στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες της Βοιωτίας, στους άξονες (δρόμους που ανήκουν στην δική μας αρμοδιότητα), ξεπερνώντας και αγνοώντας μικροπολιτικές.
 Είμαστε δίπλα στους πολίτες και τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη τους

ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget