O Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων βράβευσε 80 νέους φοιτητές/τριες

 Πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 4-1-2017,η αναβληθείσα, λόγω κακοκαιρίας, «6η Γιορτή Εκπαίδευσης» του Δήμου Αλιάρτου –Θεσπιέων. Υπενθυμίζουμε πως η γιορτή καθιερώθηκε, πριν 6 χρόνια και αποδίδει τιμές στους μαθητές και μαθήτριες που αποφοιτούν από τα Σχολεία του Δήμου μας και εισάγονται  στα ΑΕΙ/ΤΕΙ, καθώς και σε ανθρώπους που η παρουσία τους στα Σχολεία μας, ή γενικότερα στην εκπαίδευση, σηματοδοτεί κάτι.
Στη φετινή γιορτή, λόγω της αναβολής υπήρξε ένα τεχνικό πρόβλημα, καθώς απουσίαζαν οι επικαιροποιημένοι  έπαινοι των μαθητών (οι οποίοι βρίσκονται ήδη  στα χέρια τους ), αλλά το θερμό κλίμα και το χειροκρότημα  στην κατάμεστη αίθουσα που έσφυζε από τη νεολαία μας, ήταν αρκετό για να δοθεί στην εκδήλωση ο πανηγυρικός χαρακτήρας που της αρμόζει. Οι πρωτοετείς φοιτητές/τριες που τιμήθηκαν είναι 80.Στην ομιλία του ο Δήμαρχος αφού αναφέρθηκε στην αξία της εκπαίδευσης και των σπουδών, που τις χαρακτήρισε «μονόδρομο και για τους ίδιους, αλλά και για την πατρίδα», κατέληξε λέγοντας ….«Σας εύχομαι καλή χρόνια με υγεία και Προκοπή. Η σημερινή μέρα είναι για μένα σπουδαία. Με το κύρος του θεσμού που εσείς μου αναθέσατε να εκπροσωπώ αποδίδω οφειλόμενες ΤΙΜΕΣ σε ανθρώπους που αγωνίζονται. Είναι ότι πιο σπουδαίο μπορώ να κάνω.»

     Στην  εκδήλωση επίσης τιμήθηκαν τρείς μαθητές ΡΟΜΑ, που φοιτούν ανελλιπώς στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλιάρτου και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του Δημάρχου, ο οποίος στην ομιλία του είπε: «Η εκπαίδευση ανοίγει ορίζοντες, είναι ο μόνος τρόπος. Σε κάθε ηλικία, σε οποιεσδήποτε κοινωνικές συνθήκες, ακόμη και εκεί που όλα δείχνουν τελειωμένα. Σπάει τις προκαταλήψεις και δημιουργεί καινούργια δυναμική στην κοινωνία. Εντάσσει στον κοινωνικό ιστό ανθρώπους ξεχασμένους και αποδεικνύει ότι τα πάντα είναι εφικτά». το ίδιο πνεύμα ήταν και η απονομή 167 βεβαιώσεων φοίτησης στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης που λειτούργησαν για πρώτη φορά κατά την περσινή χρονιά στο Δήμο μας, με το Δήμαρχο να καλεί τους Δημότες «να συνεχίσουν τη στήριξη των κέντρων και τη φετινή χρονιά».
Τέλος η  βραδιά  έκλεισε  με την βράβευση της μαθήτριας της 4ης Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλιάρτου Αρβανίτη Κατερίνας, για τη διάκρισή της στη ρυθμική γυμναστική σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο, κατακτώντας τη δεύτερη Θέση. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Αρχηγός της Αντιπολίτευσης στο Δ.Σ., οι Διευθυντές των  Σχολείων, Πρόεδροι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και πλήθος Κόσμου.



                                                           Από το Γραφείο Ενημέρωσης του
                                                       Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων

Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget