Σύλλογος Δρομέων Φθιώτιδας «Τραχίνα»

Ο αθλητικός σύλλογος δρομέων Φθιώτιδας “Τραχίνα” συστάθηκε τον Μάρτιο του 2008 από ένα μίγμα βετεράνων και νέων ανθρώπων, με κοινό χαρακτηριστικό το ενδιαφέρον τους για τον αθλητισμό, το φυσικό περιβάλλον και την ιστορία του τόπου μας. Ξεκινήσαμε με 20 ενεργά μέλη, πλέον αριθμούμε περί τα 115 και αυτός ο αριθμός αυξάνει συνεχώς, με δράσεις τόσο σε αθλητικό επίπεδο, όσο και σε κοινωνικό.
 Κύριος σκοπός του συλλόγου μας είναι η αθλητική δραστηριότητα των μελών του , η ανάπτυξη του πνεύματος της συναδέλφωσης και αλληλεγγύης μεταξύ τους ,η ψυχαγωγία, η ανάδειξη της ιστορίας του τόπου σε συνδυασμό με φυσική ομορφιά που μας περιβάλλει και η κοινωνική ανάπτυξη σύμφωνα με τις αρχές του φίλαθλου πνεύματος.
 Ο Σύλλογος, διοργανώνει κάθε χρόνο , δυο σημαντικούς αγώνες ορεινού τρεξίματος, με πολλαπλά οφέλη για τα μέλη του αλλά και την τοπική κοινωνία.
 Την πρώτη Κυριακή κάθε Μάη , διοργανώνεται στις Θερμοπύλες και στις πλαγιές του Καλλίδρομου Όρους, ο ιστορικός αγώνας ορεινού τρεξίματος, με την ονομασία «Ανόπαια Ατραπός», μια απόσταση 15,2 χλμ, ο οποίος πιθανολογείται ότι στο μεγαλύτερο μέρος του, αποτελεί μέρος της ιστορικής διαδρομής από το «Μονοπάτι του Εφιάλτη».
 Επίσης, την Τρίτη Κυριακή κάθε Σεπτέμβρη και στη μαρτυρική Υπάτη, διοργανώνεται ο Ορεινός Μαραθώνιος Οίτης «Ηρακλής» ( Hercules Marathon ), μαζί με τους δυο μικρότερους αγώνες , τον «Ελλέβορο» 16,2 χλμ και τις «Φαρμακίδες», 6,4 χλμ. Στα πλαίσια αυτών των αγώνων και για την προώθηση της άθλησης σε μικρότερες ηλικίες, διοργανώνεται την παραμονή των παραπάνω αγώνων, στα Λουτρά Υπάτης, αγώνας με τη συμμετοχή μικρών παιδιών με την ονομασία «Λαγοπόδαρος», ο οποίος φιλοξενεί κάθε χρόνο πάνω από εκατό μικρούς αθλητές . Και οι τρεις αγώνες αυτοί, εκτείνονται στις πανέμορφες πλαγιές αλλά και στις κορυφές της Οίτης , δίνοντας την ευκαιρία σε αθλητές από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, να θαυμάσουν την σπάνια βιοποικιλότητα που προσφέρει το βουνό του Ηρακλή.
 Τα μέλη του συλλόγου εκτός από αθλητικές δράσεις παίρνουν μέρος και σε εθελοντικές δράσεις με κοινωνικό περιεχόμενο. Συμμετέχουν σε περιβαλλοντικές εκδηλώσεις όπως το «Let’s Do It Greece, σε λαμπαδηδρομίες για διάφορους κοινωνικούς σκοπούς ( αιμοδοσία, παγκόσμια ειρήνη κ.α ) αλλά συνδράμουν και στην ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας , στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, μέσω συμβολικών κινήσεων , όπως η δράση ‘Άστεγος για μια μέρα».
 Επίσης , τα μέλη του συλλόγου είναι αυτά, που διατηρούν τα δεκάδες χιλιόμετρα μονοπατιών, στην Οίτη και στο Καλλίδρομο , ανοιχτά, τόσο για την τέλεση των αγώνων, όσο και για πεζοπορίες , από φίλους του βουνού και της φύσης , που έρχονται από όλη την Ελλάδα . Το site του συλλόγου είναι το http://trahina-runners.blogspot.gr/ και αποτυπώνει την πολύπλευρη δραστηριότητα των μελών , σε καθημερινή βάση.
 Τα τελευταία τρία χρόνια μόνο, έχει φτάσει τις εκατό χιλιάδες προβολές των σελίδων του , με κοινό που περνάει τα σύνορα της Ελλάδας, μιας και εμφανίζεται να προσελκύει χιλιάδες «επισκέπτες» του από Αμερική , Ρωσία, Γερμανία και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Σύλλογος Δρομέων Φθιώτιδας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget