Τα ελληνικά αιτήματα άρσης απορρήτου στο Facebook

Ο αριθμός των αιτήσεων που έλαβε το Facebook από τις Αρχές για να παραδώσει δεδομένα χρηστών φαίνεται να έχει αυξηθεί κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η εταιρεία.

 Το Facebook αποκάλυψε όλα τα National Security Letters (Εθνικές Επιστολές Ασφάλειας ή NSL) που έλαβε το πρώτο εξάμηνο του 2016 για να παραδώσει τις προσωπικές πληροφορίες συγκεκριμένων χρηστών σε κυβερνήσεις και διάφορες υπηρεσίες επιβολής του νόμου.
 Οι πληροφορίες που ζητούνται στο NSL συμπεριλαμβάνουν το όνομα, τη διεύθυνση και τα αρχεία των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και συναλλαγών που σχετίζονται με το εν λόγω άτομο. Ωστόσο, το Facebook δεν είχε την υποχρέωση να παρέχει το περιεχόμενο των επικοινωνιών του ατόμου.
 Το σύνολο των κυβερνητικών αιτημάτων για δεδομένα λογαριασμών του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου αυξήθηκαν κατά 27% σε παγκόσμιο επίπεδο σε σχέση με το δεύτερο εξάμηνο του 2015. Από 46.710 αιτήσεις ο αριθμός έφτασε αισίως στις 59.229 αιτήσεις.
 Η πλειοψηφία των αιτήσεων, (περισσότερες από το 40 τοις εκατό), προερχόταν από τις Αρχές επιβολής του νόμου των ΗΠΑ. Ακολουθεί η Ινδία με 10,8 τοις εκατό, και το Ηνωμένο Βασίλειο που ήρθε τρίτο με 9,2%.

άρση απορρήτου στο Facebook

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget