Καζαμίας 2017

Σε λίγες μέρες θα μας αποχαιρετήσει το 2016, ένα έτος που πήρε μαζί του μερικούς από τους πιο αγαπημένους μουσικούς της διεθνής σκηνής. Ένα έτος με αριστερό μνημόνιο στην Ελλάδα, νέο πλανητάρχη στις ΗΠΑ και υπέροχα καινοτόμα σχέδια για αρπαγή του παγκόσμιου πλούτου από πρωτοκλασάτους τραπεζίτες και επιχειρηματίες.
Σε ένα τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον δεν επιτρέπεται να ξαφνιάζεσαι από δυσάρεστες και ευχάριστες εξελίξεις. Πρέπει να είσαι πάντα ένα βήμα πιο μπροστά. Κάνε ένα καφέ, πάρε μια βαθιά ανάσα και δες τι πρόκειται να συμβεί μέσα στο 2017. Here we go.
 Ιανουάριος: Ο Αλέξης Τσίπρας θυμάται το ένδοξο παρελθόν του και είναι έτοιμος για οριστική ρήξη με ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ. Είναι απορίας άξιο πως κρατιέται και δεν σκάει στα γέλια την ώρα που λέει δημόσια αυτές τις μαλακίες, αλλά το πνευματικό επίπεδο του Έλληνα ψηφοφόρου δίνει όλες τις απαντήσεις. Ο Κούλης ετοιμάζεται για την πρωθυπουργία και συνεχίζει να σαγηνεύει την παγκόσμια πολιτική σκηνή όταν κάνει το κόλπο με τη γρήγορη εναλλαγή αλλήθωρης ματιάς ταυτόχρονα με το διάσημο Μητσοτακικό χαμόγελο. Το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να συμπεριφέρεται σαν ζωντανός οργανισμός και θυμίζει το νεκρό μητροπολίτη που έκαναν βόλτες, ενώ το Ποτάμι καταγγέλλει σθεναρά τη διαπλοκή και ο Καμμένος ξεκινάει δίαιτα για να ντυθεί αρχαίος Σπαρτιάτης στην επόμενη συνάντηση με τον Ιρανό ομόλογό του.
 Φεβρουάριος: Ο σουλτάνος Ερντογάν δηλώνει πως η Βουλγαρία, η Σερβία και η Ουγγαρία ανήκουν στην Τουρκία στην προσπάθεια του να κρύψει τη φούσκα της τουρκικής οικονομίας που είναι έτοιμη να εκραγεί ενώ την ίδια ώρα ο Τραμπ ξεκινάει τις απελάσεις των παράνομων μεταναστών με αποτέλεσμα να χάσουν οι ΗΠΑ το 95% του πληθυσμού τους. Ο Πούτιν είναι έτοιμος να προσφέρει άσυλο στους απελαθέντες που θα κάνουν τη Ρωσία υπερδύναμη και οι αιλλινώπσιχει αντιλαμβάνονται ότι ήρθε η ώρα που το ξανθό γένος θα κατακτήσει την Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια θα τη χαρίσει στην Ελλάδα γιατί είναι απαίσια πόλη με πολλά έξοδα και δεν αρέσει σε κανένα. Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να πετάξει έξω το μεγαθήριο της Οσμάνλισπορ και να αποδείξει την ευρωπαϊκή του κλάση στους διπλούς αγώνες με τους γείτονες.
 Μάρτιος: Συνεχίζεται η επικράτηση των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων στην Ευρώπη. Ένα νέο σώμα ειδικά εκπαιδευμένων μπάτσων βουλιάζει τις βάρκες των μεταναστών και η Μεσόγειος μετατρέπεται ξανά σε ένα τεράστιο νεκροταφείο ανθρώπινων ψυχών. Ο Γιούνκερ προειδοποιεί ότι αν δεν στηρίξουμε αυτές τις ρεαλιστικές πολιτικές τότε υπάρχει ο κίνδυνος να επικρατήσει ο φασισμός και να γυρίσουμε πολλά χρόνια πίσω. Οι περήφανοι “μένουμε Ευρώπη” δείχνουν τα πολιτικά αντανακλαστικά τους και βγαίνουν αμέσως στο Σύνταγμα μαζί με το ιστορικό πλακάτ “Γιούνκερ σε αγαπάμε”. Οι ναζί της Χρυσής Αυγής επιχειρούν να δείξουν την πίστη τους στη δημοκρατία και αποθεώνουν τις πρακτικές της ΕΕ. Γενικά, είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα στην Ευρώπη, περνάμε καλά και αυτό βγαίνει προς τα έξω.
Απρίλιος: Εκλογές στη φίλη και σύμμαχο Γαλλία. Στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών η Λεπέν παίρνει μόνο 59%. Οι ειδικοί αναλυτές εξηγούν ότι αυτό που έκανε τη διαφορά ήταν οι δηλώσεις περί απαγόρευση εκπαίδευσης και περίθαλψης στα παιδιά των μεταναστών που έρχονται στη Γαλλία. Η επικράτηση της Λεπέν δίνει κουράγιο στη Φώφη που αρχίζει να πιστεύει ότι μία δυναμική, τολμηρή και εργασιομανής γυναίκα, που βγήκε στη σύνταξη στα 45 της, είναι αυτό που χρειάζεται και η αποικία της Ελλάδας, λες και έχει σημασία ποιος υπογράφει τα Α4 με τις εντολές που έρχονται από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες. Ο πολιτικός γίγαντας Ανδρέας Λοβέρδος δηλώνει πως η Λεπέν είναι η πιο γνήσια πολιτικός που έχει εμφανιστεί στην Ευρώπη από την εποχή της Μαρίας Αντουανέτας.
 Μάης: Χαμός με τις νέες τηλεοπτικές άδειες στο ελλαδιστάν. Μετά από αρκετές μυστικές συναντήσεις σε Τούμπα, Λεωφόρο και Καραϊσκάκη ενώνουν τις δυνάμεις τους ο Σαββίδης, ο Αλαφούζος και ο Μαρινάκης και γεννιέται το νέο υπερκανάλι με τίτλο ΣΕΤΕ (Στόχος Είναι Τα Ευρώ). Διευθυντής του αθλητικού τμήματος του καναλιού αναλαμβάνει ο Γιώργος Μίνος, παρουσιαστής ειδήσεων ο Μένιος Σακελαρόπουλος ενώ τις μεταδόσεις των αγώνων θα κάνει ο αντικειμενικός Κώστας Τσέλσι. Το κανάλι είναι έτοιμο να προσφέρει δουλειά στον καλύτερο Έλληνα μίμο Γιώργο Μητσικώστα, αρκεί να μην σατιρίζει πολιτικούς, τραπεζίτες και τα μέλη των δέκα οικογενειών που κουμαντάρουν τη χώρα. Η αξιοκρατία και η αριστεία ζει και βασιλεύει στη χώρα, αρκεί να είσαι κομματόσκυλο, ηλίθιος, βίζιτα ή ρουφιάνος.
 Ιούνιος: Εκεί που νομίζαμε ότι ότι το 2017 θα είναι πιο τυχερό σε σχέση με το 2016, πεθαίνουν μέσα σε τρεις μέρες δεκαεπτά γνωστοί τραγουδιστές, πέντε ηθοποιοί και δύο ποιητές. Ο ακμαιότατος και υγιέστατος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στέλνει τηλεγραφήματα σε όλες τις οικογένειες των εκλιπόντων. Η αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει τις βαθιές μεταρρυθμίσεις που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος: Αυξάνονται οι ώρες διδασκαλίας των Θρησκευτικών, γίνεται υποχρεωτική η εβδομαδιαία παρουσία των μαθητών στην εκκλησία της γειτονιάς τους και καταργείται το μάθημα της Γεωγραφίας αφού όλος ο πλανήτης είναι ελληνικός. Ο Βασίλης Λεβέντης επικροτεί τις τολμηρές αποφάσεις, αλλά υπογραμμίζει την ανάγκη για οικουμενική κυβέρνηση.
Ιούλιος: Λίγο πριν τις γερμανικές εκλογές το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης ανεβαίνει στα ύψη. Η Μέρκελ δεν ανέχεται τη λάσπη της αντιπολίτευσης και δηλώνει πως αν όλοι οι Γερμανοί είχαν τη δουλικότητα και την πίστη των Ελλήνων η Γερμανία θα ήταν πολύ καλύτερη χώρα. Ο Σόιμπλε σκέφτεται σοβαρά να ανταλλάξει την Ελλάδα με το Πουέρτο Ρίκο και σε μία επίδειξη αποφασιστικότητας απαιτεί να πέσει ο ΦΠΑ στην εστίαση στο 2% μόνο στα ελληνικά νησιά που έχουν Γερμανούς τουρίστες. Οι περήφανοι “μένουμε Ευρώπη” κατεβαίνουν και πάλι στο Σύνταγμα με πανό υπέρ του Γερμανού υπουργού Οικονομικών. Ο Τσίπρας δεν χάνει χρόνο και ανακοινώνει τη συμφωνία για το τέταρτο μνημόνιο. Ο ελληνικός λαός ξεσπάει σε πανηγυρισμούς σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.
 Αύγουστος: Όπως κάθε Αύγουστο, έτσι και φέτος, δεν γίνεται απολύτως τίποτα.
Σεπτέμβριος: Η Μέρκελ θριαμβεύει στις γερμανικές εκλογές με ποσοστό 73%. Όλοι οι πρόεδροι των ελληνικών κομμάτων πηγαίνουν αμέσως στο Βερολίνο για να συγχαρούν την ιδιοκτήτρια της χώρας για τη νέα επιτυχία της. Μόνο ο Κουτσούμπας μένει πίσω για να βρεθεί στα εγκαίνια της ΔΕΘ και να κατέβει στην καθιερωμένη πορεία με το ΠΑΜΕ. Με αφορμή τη ΔΕΘ, οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης διαμαρτύρονται για όλα αυτά τα σημαντικά θέματα που βασανίζουν την καθημερινότητά τους, δηλαδή το ανάποδο πλάγιο που έδειξε ο διαιτητής στον αγώνα ΠΑΟΚ-Πλατανιάς, τον περιορισμό των τραπεζοκαθισμάτων και τη διοργάνωση του Gay Pride. Οι πιο τολμηροί ρίχνουν στο τραπέζι την ιδέα να διαμαρτυρηθούν και για το κλείσιμο των σταθμών του Μετρό, αλλά μετά θυμούνται ότι δεν υπάρχει Μετρό.
Οκτώβριος: Αφού πουλήθηκε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για 45 εκ. (λιγότερο από το ένα πόδι του Ιγουαΐν) ετοιμάζεται άλλη μία εκπληκτική και κερδοφόρα ιδιωτικοποίηση. Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης πουλιέται σε μία σενεγαλέζικη εταιρεία για 12 εκ ευρώ τα οποία πάνε στο υπερταμείο που έχει διάρκεια 99 ετών. Ο υπουργός Οικονομικών της Σενεγάλης επισημαίνει ότι η Σενεγάλη θα κάνει ότι μπορεί για να να βοηθήσει την Ελλάδα, αρκεί να κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει σε όλες τις πολιτισμένες χώρες όπως ο διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας. Ο Πάνος Καμμένος λέει ότι δεν θα χάσουμε τη θρησκεία μας για μερικά εκατομμύρια ευρώ και απειλεί να παραιτηθεί και να ρίξει την κυβέρνηση. Η Σενεγάλη ανεβάζει την προσφορά της στα 14 εκ ευρώ και ο Καμμένος τουμπεκιάζεται αυτομάτως.
Νοέμβριος: Πριν από την πορεία για τους εξεγερμένους του Πολυτεχνείου, ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβάζει στο δρόμο 386 διμοιρίες των ΜΑΤ για να προστατέψει την πόλη της Αθήνας και ιδιαίτερα την περιοχή των Εξαρχείων. Παρόλο που δέχεται κριτική για την επιλογή του, κατά βάθος (πολύ βάθος όμως) είναι μία ακραία αριστερή κίνηση που στοχεύει στην άμεση πολιτικοποίηση των μαζών που θα εξαγριωθούν από τη μπατσοκρατία και θα οργανώσουν τον ταξικό αγώνα που θα καταστρέψει τον καπιταλισμό και θα δημιουργήσει ένα αλληλέγγυο κόσμο ισότητας χωρίς την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Ο Τραμπ συγχαίρει τον Τσίπρα και η κυβερνητική εκπρόσωπος δηλώνει με περηφάνια πως οι επιτυχίες της ελληνικής κυβέρνησης για πρώτη φορά αναγνωρίζονται διεθνώς.

Δεκέμβριος: Μετά από 7 χρόνια οικονομικής καταστροφής η Ελλάδα είναι έτοιμη να επιστρέψει στις αγορές για να δανειστεί ξανά και ξανά και ξανά και ξανά. Οι εταίροι μας αποθεώνουν γιατί ξέρουν πόσο δύσκολο είναι να βρεις σήμερα τόσους πολλούς μαλάκες μαζεμένους σε μία τόσο μικρή χώρα, αλλά την ίδια ώρα μας συμβουλεύουν να υπογράψουμε ένα μικρό μνημονιάκι ακόμα για να σταθεροποιηθούμε προτού ανοίξουμε τα φτερά μας και απογειωθούμε οικονομικά. Ο Τσίπρας κάνει δημοψήφισμα και ο λαός θα αποφασίσει το μέλλον του. Το ερώτημα είναι να βγούμε τώρα στις αγορές ή να υπογράψουμε το πέμπτο μνημόνιο; Ο λαός ψηφίζει μνημόνιο με ποσοστό 62% και ο Τσίπρας σέβεται τις αποφάσεις της πλειοψηφίας. Η οικονομία ξεκινάει να πετάει σε δυσθεώρητα ύψη που ζαλίζουν, αλλά λίγες μέρες πριν το 2018 κατεδαφίζεται. Και του χρόνου…

Καζαμίας 2017

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget