Απολογισμός της κοινοβουλευτικής δράσης του Βουλευτή Βοιωτίας Νίκου Θηβαίου

Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης..
Στην 14μηνη κοινοβουλευτική του δράση καθώς και στις καθοριστικής σημασίας παρεμβάσεις της κυβέρνησης αναφέρθηκε ο Βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Θηβαίος σε συνέντευξη Τύπου στο τοπικά μέσα ενημέρωσης ενώ παράλληλα απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, μια διαδικασία την οποία αποφεύγουν για ευνόητους λόγους, πολιτικοί παράγοντες του τόπου μας, κυρίως τα τελευταία χρόνια.
Ο κ. Θηβαίος έδωσε έμφαση σε 3 άξονες, την υλοποίηση της συμφωνίας με τους δανειστές, την προώθηση του παράλληλου προγράμματος όπως εξειδικεύεται και στα ντοκουμέντα του 2ου συνεδρίου του κόμματος και στη δρομολόγηση μεγάλων θεσμικών αλλαγών, όπως ΜΜΕ – ΕΣΡ, απλή αναλογική, επιτροπή διαλόγου για την αναθεώρηση του Συντάγματος.
Επίσης αναφορά έκανε σε παρεμβάσεις που αφορούν στην Βοιωτία και πιο συγκεκριμένα στην επίλυση του προβλήματος των τοματοπαραγωγών του θέματος με τον ΟΠΕΚΕΠΕ από Ορχομενό και Θήβα, νομοθέτηση του εργόσημου, την συνεργασία για την επίσπευση της εκκαθάρισης του πρώην οργανισμού Κωπαΐδας, την αξιοποίηση Κωπαϊδικού πεδίου, τους κήπους Αλιάρτου που αναμένεται να περάσουν στον Δήμο, στους αναδασμούς της περιοχής του  Δήμου Λεβαδέων και στο νομοσχέδιο για τα βοσκοτόπια.
Σε ότι αφορά στα ζητήματα παιδείας μίλησε για την υλοποίηση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Θήβας, την δημιουργία τμημάτων ΑΣΠΑΙΤΕ στη Λιβαδειά και την δημιουργία μονοθέσιου Δημοτικού Σχολείου στις Γυναικείες Φυλακές Ελαιώνα.
Για τα γενικότερα ζητήμα της περιοχής αναφέρθηκε στην επίλυση χρόνιων εκκρεμοτήτων με επιδόματα του ΟΑΕΔ και ασφαλιστικές εισφορές του ΙΚΑ για τους εργαζόμενους του Πετζετάκη, για τις παρεμβάσεις που γίνονται και θα συνεχιστούν για την εξυγίανση και βιωσιμότητα της ΛΑΡΚΟ, για τις παρεμβάσεις στην ΕΑΒ και στην παρέμβαση στο Υπουργείο Πολιτισμού για τη δρομολόγηση της θεσμοποίησης του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου, μετά απο συνάντηση με τη διοικούσα επιτροπή του Μουσείου
Αναφορά έκανε επίσης στις ενέργειες συντονισμού Συναρμόδιων Υπουργείων για την άμεση υλοποίηση του έργου για τον εκσυγχρονισμό του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού (Τεχνική Χιόνωση και άλλες δραστηριότητες), στην συνάντηση με τον ΓΓ βιομηχανίας, μετά από σχετική ερώτηση, με κατοίκους της Θίσβης, προς μια συμβιβαστική πρόταση που κατατέθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο Θήβας, στις παρεμβάσεις για το προσφυγικό, συνεργασία με τις δημοτικές αρχές, την εκπροσώπηση του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην Επιτροπή Πολιτισμού και Εκπαίδευσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και την συμμετοχή στη διαμόρφωση του σ/ν που καταργούσε το μονοπώλιο των ΦΟΔΣΑ.
 Τομέας Υγείας
Σχετικά με τον τομέα της Υγείας αναφέρθηκε στην αξιολόγηση και τον διορισμός Διοικητών Νοσοκομείων που δεν είναι κομματικά στελέχη, στην «μικρή αλλά ουσιαστική» αύξηση του προϋπολογισμού, στην αύξηση αριθμού επικουρικών γιατρών από 4 σε 10, την πρόσληψη επικουρικού οφθαλμίατρου, τις προσλήψεις τεσσάρων μόνιμων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, στον «εξορθολογισμό εξόδων», στο «σπάσιμο μονοπωλίου εργολαβιών».
Σε ότι αφορά τα όσα είδα τον φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα υποστήριξε πως «δεν μπορεί μια κλινική με πέντε χειρουργούς να μην μπορεί να λειτουργήσει» και επεσήμανε ότι το Δ.Σ. των νοσοκομείων του νομού «απάντησε και με τρόπο επιστημονικό αλλά και με τρόπο ουσιαστικής διοίκησης». Σημείωσε πως η διοικήτρια και ο υποδιοικητής έχουν αναλάβει ουσιαστικά περίπου 3 μήνες και αναρωτήθηκε: «Πότε πρόλαβαν και έβγαλαν όλα αυτά τα συμπεράσματα με αυτά τα αχαρακτήριστα σχόλια σε βάρος της διοίκησης που είναι επιεικώς απαράδεκτα και ίσως και κάποια ποινικά κολάσιμα; Γεννώνται λοιπόν και υποψίες», αφήνοντας έτσι εμμέσως πλειν σαφώς ανοιχτό το ενδεχόμενο πολιτικών σκοπιμοτήτων για «τον ρόλο τέτοιων ανακοινώσεων».
«Από κει και πέρα ο καθένας καλοπροαίρετα και με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και τη δημόσια υγεία ας βγάλει τα συμπεράσματά του», είπε χαρακτηριστικά.
 Όχι σε νέο μνημόνιο και πρόωρες κάλπες
Ο Νίκος Θηβαίος σημείωσε ότι δεν «βλέπει» πρόωρη προσφυγή στις κάλπες δεδομένου ότι η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένη εντολή από τους πολίτες της χώρας. Ελπίζει δε στις ψύχραιμες φωνές μεταξύ των θεσμών για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.
Παράλληλα ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην την αξιωματική αντιπολίτευση είπε ότι πρόκειται για οπαδούς του Σόιμπλε και του ΔΝΤ.
Υποστήριξε ακόμα ότι τέταρτο μνημόνιο δεν θα υπάρξει με καμία κυβέρνηση.
«Σε τέταρτο μνημόνιο δεν θα πάει αυτή η κυβέρνηση,  αλλά ούτε και καμία άλλη κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Θηβαίος .
«Ο ελληνικός λαός έχει κάνει πολλές θυσίες, έχει σηκώσει ένα τεράστιο βάρος και αυτό πρέπει να το σεβαστούν όλοι. Εμείς σαν κυβέρνηση έχουμε υλοποιήσει τις υποχρεώσεις μας απέναντι στα συμφωνηθέντα με τους θεσμούς, είμαστε έτοιμοι, έχουμε ένα σχέδιο για τη σταθερότητα της χώρας και την οικονομική της ανάπτυξη και σε καμία περίπτωση δεν θα χαρίσουμε αυτούς τους αγώνες και αυτές τις θυσίες του λαού στους εγχώριους φίλους του Σόιμπλε και του Δ.Ν.Τ.», σημείωσε μεταξύ άλλων.
Πρόσθεσε ότι με την ολοκλήρωση της Β’  αξιολόγησης θα μπορέσει να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην οικονομία και να σταθεροποιηθούν τα πράγματα ώστε να υπάρξει μια κανονικότητα και το σημαντικότερο απ’ όλα να υπάρξουν αναπτυξιακοί ρυθμοί που το 2017.
«’Έχουν κλείσει –είπε – όλες οι εκκρεμότητες για τη δεύτερη αξιολόγηση και ξαναβάζουν ζητήματα που δεν είχαν συμφωνηθεί. Πιστεύουμε ότι θα επικρατήσουν οι ψύχραιμες φωνές στα πλαίσια των θεσμών και δεν είναι λίγες, θα σεβαστούν και την υπογραφή τους, τη συμφωνία τους και το λόγο τους και θα προχωρήσουμε στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης».
Τις αλλαγές «για μια άλλη αναπτυξιακή εικόνα της χώρας» τις τοποθετεί τέλος του 2017 ενώ τις εκλογές το Σεπτέμβριο του 2019.
 Πολιτική απόφαση το βοήθημα
Αναφερόμενος στο βοήθημα της κυβέρνησης προς τους συνταξιούχους προανήγγειλε και νέες παρόμοιού τύπου αποφάσεις λέγοντας: «Λύνουμε με το πρόβλημα; Όχι. Ανακουφίζουμε έναν κόσμο; Βεβαίως. Πολλές οικογένειες περιμένουν αυτή τη στιγμή το βοήθημα. Δεν είναι ελεημοσύνη. Λες σαν κυβέρνηση, όλα αυτά τα χρόνια σου έχουν πάρει το 45% της σύνταξης σου, εμείς στον ενάμιση χρόνο μπορούμε, μετά δικά σου χρήματα, το καταφέραμε όμως, και σου επιστρέφουμε αυτό το ποσό. Καταφέραμε ο Φ.Π.Α. στα νησιά να «παγώσει», να πάρουν μία ανάσα, Αυτές τις παρεμβάσεις μπορούμε να κάνουμε και τις κάνουμε, δεν λύσαμε τα προβλήματα τα μεγάλα αλλά μπορούμε να κινηθούμε σε αυτή τη λογική και το επόμενο χρονικό διάστημα πιστεύουμε ότι αυτή η ανάπτυξη που θα έρθει μπορεί πραγματικά με συγκεκριμένες παρεμβάσεις να υπάρξει μια ανακούφιση  και επιπλέον να δημιουργηθεί μία σταθερότητα που θα μπορεί ο καθ΄ ένας να ρυθμίζει τη ζωή του μέσα από λιγότερα χρήματα μεν, αλλά σε μια κοινωνική κανονικότητα που θα του επιτρέπει να προγραμματίζει τη ζωή του»
 Η «πολιτική αλητεία» δεν φοβίζει κανέναν
Τέλος ο Ν. Θηβαίος αναφέρθηκε και στις προσωπικές επιθέσεις που δέχεται με σχόλια κυρίως μέσω διαδικτύου ο ίδιος αλλά και η οικογένειά του.
«Τα σχόλια αυτά που δυστυχώς έχουν να κάνουν με την οικογένειά μου, εμπλέκουν και την σύζυγό μου η οποία ποτέ δεν έκρυψε τη δημόσια εικόνα της και τη δημόσια ιδιότητα της, είτε ως συνδικαλιστικό στέλεχος στο χώρο των εκπαιδευτικών είτε σήμερα ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς» είπε μεταξύ άλλων ενώ πρόσθεσε: «Η οικογένειά μου λειτουργεί όλα αυτά τα χρόνια δημόσια. Στις θέσεις για το προσφυγικό, στις θέσεις για την αυτοδιοίκηση και γενικότερα οι πολιτικές τοποθετήσεις ήταν πάντα δημόσιες και ξεκάθαρες. Όλοι αυτοί λοιπόν που κρύβονται ανωνύμως μέσα από το διαδίκτυο δεν μας απασχολούν και πολύ περισσότερο δεν μας φοβίζουν ας μείνουν εκεί κρυμμένοι να κάνουν τις λαθροχειρίες τους, τις συκοφαντίες τους, να περιφέρουν την πολιτική τους αλητεία. Είναι δικό τους πρόβλημα και δε μας ακουμπά. Όποιος έχει να πει κάτι ας το πει δημόσια»
Και κατέληξε: «Θα ήμουν ευτυχής αν οι επιθέσεις -και δεν θα πω αντιπαραθέσεις- ήταν πολιτικές. Ξέρετε όμως ότι οι πολιτικές επιθέσεις και αντιπαραθέσεις γίνονται πάντα επώνυμα και από αυτούς που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τέτοιου είδους επιθέσεις. Αυτοί που δεν έχουν να πουν τίποτα, είτε γιατί έχουν λερωμένη τη φωλιά τους, είτε γιατί δεν έχουν το πολιτικό θάρρος να πούνε δημόσια τη γνώμη τους, ακολουθούν το δρόμο των προσωπικών επιθέσεων. Δεν με απασχολεί, δεν θα τους ακολουθήσω, τους ξέρω και πολύ περισσότερο δεν με φοβίζουν».
 Στοιχεία παρεμβάσεων
Ο κ. Θηβαίος αυτό το διάστημα έχει καταθέσει ή συνυπογράψει 40 κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, μεταξύ αυτών μία αναφορά και μια επίκαιρη ερώτηση. Συμμετέχει σε 3 Επιτροπές Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου (ΕΠΕΚΕ), Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, Παιδεία και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,  σε 4 Επιτροπές της Bουλής και μια Υποεπιτροπή, Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών, Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας, Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, σε 4 διεθνείς οργανισμούς (τις λεγόμενες Ομάδες Φιλίας, Ελλάδας – Μογγολίας, Ελλάδας – Ισπανίας, Ελλάδας – Κίνας και Ελλάδας – Ρωσίας. Έχει κάνει 9 ομιλίες στην Ολομέλεια της Βουλής , ήταν εισηγητής στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και άλλες διατάξεις». Να σημειωθεί τέλος ότι οδηγεί ο ίδιος, δεν χρησιμοποιεί αστυνομικούς, ούτε το σύνολο των υπαλλήλων που δικαιούται.


δράση του Βουλευτή Βοιωτίας Νίκου Θηβαίου

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget