έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Π.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Συμφωνά με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε σήμερα Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), βαθμιαία
 επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016 με κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής χώρας, τους θυελλώδεις Βοριάδες 8-9 μποφόρ στα πελάγη και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.
 Πιο συγκεκριμένα:
 1. ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ (28-12-2014) Α. Χιονοπτώσεις σε ορεινές, ημιορεινές και σταδιακά και σε πεδινές περιοχές στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, τη Θεσσα-λία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Πελο-πόννησο (κυρίως ανατολική και βόρεια). Β. Τοπικές καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Γ. Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι 7-8 μποφόρ και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ στο Ιόνιο και από το βράδυ σταδιακά και στο Αιγαίο. Δ. Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από τα βόρεια. 2. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (29-12-2016) ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (31-12-2016) Α. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική και βό-ρεια Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, οι οποίες το Σάββατο (31-12-2016) βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Β. Θυελλώδεις Βόρειοι Βορειοανατολικοί άνεμοι 8 με 9 και πιθανώς τοπικά 10
 μποφόρ στο Αιγαίο, με βαθμιαία εξασθένηση την Παρασκευή (30-12-2016). Γ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ολικός στα κεντρικά και βόρεια.
 Για περισσότερες πληροφορίες, για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύ-νους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων οι πολίτες μπορούν να αποταθούν :
 1.) Στο Τηλέφωνο Εκτάκτων Αναγκών (22610-29036) 24ωρου λειτουργίας, & στην ιστοσελίδα (pprost@votia.gr) του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας. 2.) Στην ιστοσελίδα (www.civilprotection.gr της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών.
 Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget