Έρχεται κρύο, βροχές και χιόνια από Τρίτη

Με καλό καιρό θα γίνει σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η επιστροφή των εκδρομέων των Χριστουγέννων καθώς δεν αναμένεται κάτι περισσότερο από λίγες πρόσκαιρες βροχές στα ανατολικά και νότια τμήματα του Αιγαίου και τη Θράκη. Ωστόσο τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός, που στα βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός.
 Η θερμοκρασία, σε άνοδο, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -8 έως 8 βαθμούς, στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα από -3 έως 13 βαθμούς, στην Ήπειρο από -2 έως 14 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 2 έως 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -1 έως 13 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 2 έως 10 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
 Οι άνεμοι στο Βορειοδυτικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή μικρή εξασθένηση, στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, με εξαίρεση τα νοτιοανατολικά πελάγη όπου θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι και πιθανόν τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν σχεδόν μέτριοι και τοπικά μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι, στρεφόμενοι έως το βράδυ σε βορειοανατολικούς με ίδιες εντάσεις.
 Στην Αττική περιμένουμε παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς.
 Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ, και βαθμιαία τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης το πρωί θα εκδηλωθεί παγετός.
 Από Τρίτη, όμως, χαλάει ξανά ο καιρός καθώς αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο από το μεσημέρι στα βόρεια με σταδιακή επέκταση στην υπόλοιπη χώρα ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και από το μεσημέρι σε ημιορεινές περιοχές στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία, ωστόσο, θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.
 Την Τετάρτη αναμένονται βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα θαλάσσια και τα παραθάλασσια τμήματα στα ανατολικά και νότια της χώρας. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις ηπειρωτικές ορεινές και ημιορεινές περιοχές και από το βράδυ πιθανόν τοπικά σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν τοπικά και τα 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα βόρεια.
 Την Πέμπτη οι μετεωρολόγοι της ΕΜΥ προβλέπουν νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο αλλά και χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια με τους ανέμους να παραμένουν βόρειοι έντασης έως 8 μποφόρ και τη θερμοκρασία να σημειώνει σημαντική πτώση με ισχυρό παγετό.
 Για την Παρασκευή και το Σάββατο αναμένονται ασθενείς χιονοπτώσεις στα δυτικά και βόρει αλλά με σταδιακή βελτίωση ενώ για την υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το Σάββατο, παραμονή Πρωτοχρονιάς, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και κυρίως την Κρήτη. Παράλληλα θα εξασθενήσουν οι άνεμοι και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

καιρός

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget