Το 2017 θα έρθει με… καθυστέρηση – Διαβάστε γιατί!

Ένα εμβόλιμο δευτερόλεπτο αποφάσισαν να προσθέσουν οι επιστήμονες στα ρολόγια της ανθρωπότητας, ωστόσο αυτό είναι αρκετό για να… καθυστερήσει την έλευση του 2017. Αυτό θα γίνει, προκειμένου να συγχρονιστούν τα ατομικά ρολόγια με τον λεγόμενο αστρονομικό χρόνο, ο οποίος εξαρτάται από τη μεταβαλλόμενη ταχύτητα, με την οποία περιστρέφεται ο πλανήτης.
 Έτσι, σύμφωνα με απόφαση της διεθνούς υπηρεσίας, που ρυθμίζει το επίσημο ρολόι της Γης, το 2017 θα αργήσει κατά ένα δευτερόλεπτο, καθώς δεν θα έρθει στις 23:59:59, αλλά στις 23:59:60, μετά την προσθήκη του έξτρα δευτερολέπτου.
 Εμβόλιμα δευτερόλεπτα έχουν προστεθεί συνολικά 26 φορές από την πρώτη εφαρμογή του μέτρου, το 1972, πέντε χρόνια μετά την αλλαγή του ορισμού του δευτερολέπτου, έτσι ώστε να βασίζεται στον ατομικό χρόνο -και όχι στον αστρονομικό.

ρολόγια της ανθρωπότητας

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Author Name

ΘΗΒΑ ΒΟΙΩΤΙΑ {facebook#https://www.facebook.com/thivagr/?ref=bookmarks} {twitter#https://twitter.com/ThivaRealnews} {google#https://plus.google.com/u/0/102452211922544734621} {pinterest#https://gr.pinterest.com/thivarealnews/} {youtube#https://www.youtube.com/channel/UCM95blsUdcC2RFtTPLXyzbw} {instagram#https://www.instagram.com/thivarealnews/}

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.