Τα νέα κόλπα που σκαρφίζονται οι κακοποιοί για να σας εξαπατήσουν

Ο θυμόσοφος λαός λέει, «Φύλαγε τα ρούχα σου, να' χεις τα μισά» και δεν έχει άδικο. Οι κλοπές ολοένα και αυξάνονται, με τους δράστες να σκαρφίζονται τα πιο απίστευτα κόλπα προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους. Σύμφωνα με καταγγελίες ένα νέο κόλπο που εφαρμόζουν, είναι να εντοπίζουν τη διεύθυνσή του σπιτιού σου από το GPS το οποίο έχεις στο αυτοκίνητο.
 Όπως καταγγέλλει ένα ζευγάρι, βρήκε το αυτοκίνητό του σπασμένο, ενώ βρίσκονταν σε ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου. Το αυτοκίνητό τους ήταν δίπλα στο γήπεδο ποδοσφαίρου στο παρκινγκ των φιλάθλων. Οι κλέφτες είχαν αφαιρέσει από το αυτοκίνητο, το τηλεχειριστήριο  της πόρτας του γκαράζ, κάποια χρήματα και ένα GPS, το οποίο είχαν αφήσει στο ταμπλό.
 Όταν τα θύματα επέστρεψαν σπίτι, διεπίστωσαν ότι το σπίτι τους είχε λεηλατηθεί. Οι κλέφτες είχαν χρησιμοποιήσει το GPS για να τους καθοδηγήσει στο σπίτι. Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν το τηλεχειριστήριο του γκαράζ για να ανοίξουν την πόρτα του γκαράζ και να μπουν μέσα. Οι κλέφτες γνώριζαν ότι οι ιδιοκτήτες βρίσκονταν στον ποδοσφαιρικό αγώνα και άρα ήξεραν τι ώρα θα τελείωνε το παιχνίδι και πόσο χρόνο είχαν στην διάθεσή τους.
 Ένας τρόπος για να αποφεύγετε ανάλογο περιστατικό είναι να μην αποθηκεύετε τη διεύθυνση του σπιτιού σας στο GPS. Βάλτε ένα κοντινό σημείο (όπως ένα κατάστημα ή βενζινάδικο) ώστε να μπορείτε να βρείτε τον δρόμο σας.
 Ένα άλλο «κόλπο» που έχουν σκαρφιστεί είναι, αφού κλέψουν μια γυναικεία τσάντα, να στέλνουν μήνυμα από το κινητό τηλέφωνο του θύματος σε κάποιο συγγενικό πρόσωπό του και να ζητούν κωδικούς καρτών. 
 Σύμφωνα με καταγγελία είχαν κλέψει την τσάντα κυρίας, μέσα στην οποία είχε το κινητό της, την πιστωτική της κάρτα και το πορτοφόλι της. Περίπου 20 λεπτά αργότερα όταν κάλεσε τον σύζυγό της από ένα τηλέφωνο να του πει τι είχε συμβεί, ο σύζυγός της, της είπε «έλαβα από εσένα ένα sms που μου ζητούσες τον αριθμό PIN μας και σου το έστειλα πριν από λίγο».
 Όταν επικοινώνησαν με την τράπεζα, ο υπάλληλος τους είπε οτι ένα σημαντικό ποσό είχε μόλις αναληφθεί. Ο κλέφτης είχε χρησιμοποιήσει το κλεμμένο κινητό τηλέφωνο και με το όνομα «σύζυγος» από τη λίστα επαφών είχε στείλει sms και είχε στα χέρια του το pin. Μέσα σε 20 λεπτά είχε τραβήξει τα χρήματα από το λογαριασμό τους.
 Συμπέρασμα: Μην αποκαλύπτετε τη σχέση ανάμεσα σε εσάς και τους ανθρώπους που βρίσκονται στην λίστα επαφών σας στο κινητό, επίσης επιβεβαιώσετε καλώντας πίσω, όταν σας ζητούν ευαίσθητες πληροφορίες μέσα από γραπτά μηνύματα.
 Μια ακόμη καινούρια μέθοδος που χρησιμοποιούν επίδοξοι κλέφτες, είναι το σημείωμα στο πίσω παράθυρο του αυτοκινήτου.
 Πώς δρουν οι επίδοξοι κλέφτες: Γυρνάτε στο αυτοκίνητο σας μετά από ψώνια και περπατάτε στο χώρο στάθμευσης. Ξεκλειδώνετε το αυτοκίνητό σας και μπαίνετε μέσα. Ανάβετε τη μηχανή και βάζετε όπισθεν. Όταν εξετάζετε τον καθρέφτη παρατηρείτε ένα κομμάτι χαρτί που υπάρχει στη μέση του πίσω παραθύρου στερεωμένο ή κολλημένο.
 Έτσι, ξεκλειδώνετε τις πόρτες σας, και βγαίνετε από το αυτοκίνητό σας για να αφαιρέσετε εκείνο το έγγραφο που εμποδίζει την οπτική σας.
 Όταν φθάνετε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου σας, εμφανίζεται από το πουθενά ο κλέφτης που ορμά, μπαίνει στο αυτοκίνητό σας, το παίρνει και φεύγει.
 Φυσικά το πορτοφόλι σας είναι ακόμα στο αυτοκίνητο. Τώρα ο κλέφτης έχει το αυτοκίνητό σας, τη διεύθυνση κατοικίας σας, τα χρήματά σας, & τα κλειδιά σας. Το σπίτι σας & η ταυτότητά σας είναι στα χέρια του.
 Εάν δείτε ένα κομμάτι χαρτί στο πίσω παράθυρό σας, οδηγήστε μακριά και μετά αφαιρέστε το έγγραφο.

κακοποιοί

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget