Γιώτα Πούλου «Δεν υπάρχουν νέα αρδευτικά τέλη»

«Δεν υπάρχουν νέα αρδευτικά τέλη», απάντησε η Γ. Πούλου στο θέμα που «σήκωσαν» ο Κώστας Σωτηρόπουλος και η «Χρυσή Aυγή», βάζοντας τέλος κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων στα όσα ακούγονταν το τελευταίο διάστημα για νέα βάρη κατά των αγροτών με αφορμή τα τέλη άρδευσης.
 Η Δήμαρχος Γιώτα Πούλου διέψευσε αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και δημοσιεύματα που μάλιστα οδήγησαν τον Βουλευτή Βοιωτίας της Χρυσής Αυγής Βαγγέλη Καρακώστα να καταθέσει σχετική ερώτηση στα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Εσωτερικών. Σύμφωνα με αυτά κάποιοι υποστήριζαν ότι ο δήμος Λεβαδέων προτίθεται να προβεί σε αύξηση των τελών άρδευσης και στην επιβολή πάγιου ανταποδοτικού τέλους ακόμα και σε ελαιόδεντρα αλλά και ότι θα κάνει παρακράτηση αρδευτικών τελών από τις επιδοτήσεις.
 Το ζήτημα προέκυψε τις προηγούμενες ημέρες από σχόλια του Δημοτικού Συμβούλου της αντιπολίτευσης Κώστα Σωτηρόπουλου με αφορμή πρόταση για συζήτηση του θέματος των αρδευτικών τελών που ερμηνεύτηκε ως μνημόνιο κατά των αγροτών και με την ευκαιρία ο Γιώργος Ζιώγας κατέθεσε στη συνεδρίαση του Οργάνου σχετική ερώτηση προς την Δήμαρχο. Η δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι το συγκεκριμένο έγγραφο δεν είναι νέα κανονιστική απόφαση αλλά πρόσκληση προς τους τοπικούς προέδρους για κατάθεση προτάσεων για το συγκεκριμένο ζήτημα και ότι δεν θα φορολογηθούν τα δέντρα όπως έλεγαν οι φήμες.
 «Ενημερωθείτε πρώτα γιατί συζητάμε, πέρσι περίπου τέτοια εποχή κάναμε σύσκεψη στο δημοτικό κατάστημα στη Χαιρώνεια με όλους τους τοπικούς προέδρους για να συζητήσουμε και πάλι το καυτό θερμά των αρδευτικών τελών. Σε εκείνη τη συνάντηση είχαν τεθεί όλα αυτά τα θέματα που σαν σημεία ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος τα έβαλε σε πρόσκληση για συζήτηση. Ούτε πήραμε καμιά απόφαση» είπε η κ. Πούλου και πρόσθεσε: «Με όλο το σεβασμό που έχω για την αυτοδιοικητική σας πορεία πώς είναι δυνατόν να γράφετε τέτοια πράγματα και αναλήθειες στο διαδίκτυο;. Δεν υπάρχει κανονιστική πράξη γι΄ αυτά. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε αλλαγές χωρίς αλλαγή του κανονισμού».
 Ο Κώστας Σωτηρόπουλος αναφέρθηκε στη γνησιότητα της επιστολής που δεν αμφισβητήθηκε με την οποία ωστόσο ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος όπως επισημάνθηκε καλούσε τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τα ανταποδοτικά τέλη άρδευσης και τον τρόπο αποπληρωμής των παλαιότερων οφειλών προς το Δήμο προκειμένου να συμπεριληφθούν στη νέα κανονιστική απόφαση που όπως έκανε γνωστό η Γ. Πούλου τον Ιανουάριο θα τεθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Παράλληλα κατά τη διάρκεια της συζήτησης η Γιώτα Πούλου αφού έκανε γνωστό ότι η διαδικασία της άρδευσης στοιχίζει στο Δήμο Λεβαδέων 2.200.000 ευρώ βεβαιώνονται ανταποδοτικά τέλη 1.435.000 ευρώ οπότε προκύπτει μία διαφορά περίπου 900.000 ευρώ αποκαλύπτοντας ότι υπάρχουν πολλές καλλιέργειες που δεν δηλώνονται και θα πρέπει το Δ.Σ. να δώσει οριστική λύση.
 «Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και πρέπει να κάνουμε να ελέγξουμε τα στρέμματα. Πως θα τα ελέγξουμε; Μέσω των δηλώσεων του ΟΣΔΕ. Από έναν πρώτο έλεγχο που κάναμε διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν πάρα πολλά αδήλωτα στρέμματα με συνέπεια γι  αυτά να μην καταβάλλεται αρδευτικό τέλος ενώ ακόμα ο έλεγχος δεν έχει ολοκληρωθεί.  Το θέμα σήμερα το διαχειρίζεται η παρούσα δημοτική αρχή και αν παραμείνει το πρόβλημα αύριο ίσως κάποιος άλλος κληθεί να το αντιμετωπίσει.  Αυτό το θέμα λοιπόν πρέπει να λήξει διότι διαφορετικά θα πρέπει να απολογηθούμε στους υπόλοιπους δημότες, ανέργους, εργάτες, υπαλλήλους, γιατί δεχόμαστε 900.000 από τον προϋπολογισμό μας αντί να γίνουν κοινωνική πολιτική, πολιτισμός, αθλητισμός ή παιδεία να πάνε εκεί για κάποιους άλλους», υπογράμμισε χαρακτηριστικά η Δήμαρχος. Και κατέληξε: «Δεν πρόκειται λοιπόν να φορολογηθούν τα δέντρα κ. Σωτηρόπουλε, το ξέρω ότι λυπάστε που δεν τα φορολογούμε γιατί αυτό θα σας έδινε μεγάλο πλεονέκτημα να μας χλευάσετε αλλά δεν θα γίνει».

Από viotianet.gr

αρδευτικά τέλη

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget