ΤΙ πρέπει να κάνετε σε έναν άνθρωπο που παθαίνει ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ επεισόδιο για να του σώσετε τη ζωή

Η ετοιμότητα για επείγουσες καταστάσεις δεν είναι πάντα για το δικό μας καλό, αλλά και για το καλό κάποιου άλλου. Όσο πιο πολλά ξέρουμε για το τι να κάνουμε σε μια επείγουσα κατάσταση πριν προκύψει, τόσο πολλαπλασιάζονται οι πιθανότητες να προσφέρουμε την βοήθεια μας με επιτυχία.
Μπορεί να είστε πιο προετοιμασμένοι από όσο νομίζετε, απλά έχοντας κάποια αντικείμενα και εργαλεία στο σπίτι.
Έχετε αναρωτηθεί τι θα κάνατε αν κάποιος αγαπημένος σας εμφάνιζε συμπτώματα εγκεφαλικού; Πέρα από το να καλέσετε ασθενοφόρο, τι θα κάνατε στην συνέχεια; Το να ξέρετε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. Οι στιγμές μέχρι να φτάσει η βοήθεια είναι πολύτιμες και σημαντικές και μπορεί να σώσουν την ζωή κάποιου
Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο, αλλά μια βελόνα μπορεί όντως να βοηθήσει να σωθεί κάποιος από εγκεφαλικό. Η επιστήμη πίσω από αυτό προέρχεται από έναν Κινέζο επιστήμονα, ο οποίος ελπίζει ότι ο κόσμος θα διαβάσει το μήνυμα του και θα το εξαπλώσει. Μια βελόνα μπορεί να έχει πολλές χρήσεις, αλλά η ικανότητα της να βοηθά τα θύματα εγκεφαλικού ξεπερνά κάθε άλλη.
Το πρώτο και πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι πρέπει να παραμείνετε ψύχραιμοι αν δείτε κάποιον να παθαίνει εγκεφαλικό. Το να είστε ήρεμοι σημαίνει ότι θα μπορείτε να σκεφτείτε με καθαρό μυαλό, να έχετε ορθή κρίση και να μην πανικοβληθείτε.
Ο πανικός σε τέτοιες επείγουσες καταστάσεις συχνά οδηγεί σε λάθη και δεν βοηθά καθόλου το θύμα. Ο στόχος είναι να βοηθήσετε το θύμα και να κάνετε ό,τι μπορείτε για να φτάσει η βοήθεια που χρειάζεται. Ενώ παραμένετε ψύχραιμοι, θυμηθείτε να μην μετακινήσετε το θύμα. Όταν κάποιος παθαίνει εγκεφαλικό, μιλώντας επιστημονικά αυτό σημαίνει ότι τα τριχοειδή αγγεία του εγκεφάλου του τεντώνονται. Αν μετακινήσετε το θύμα, τα τριχοειδή αγγεία μπορεί να σπάσουν, προκαλώντας αιμορραγία στον εγκέφαλο. Αφήστε το θύμα εκεί που είναι και αρπάξτε μια βελόνα ή μια σύριγγα.
Πάρτε έναν αναπτήρα, ένα κερί, ή βάλτε την βελόνα πάνω από την φλόγα στο τζάκι και αποστειρώστε την. Μετά, τρυπήστε και τα 10 δάχτυλα με την αποστειρωμένη βελόνα.
Ο στόχος είναι να αρχίσει να ρέει το αίμα. Το τρύπημα θα κάνει τα δάχτυλα να ματώσουν λίγο. Αν παρατηρήσετε ότι το αίμα δεν βγαίνει, πιέστε λίγο τα δάχτυλα για να αρχίσει να τρέχει. Αφότου ματώσουν και τα 10 δάχτυλα, το θύμα θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση ώσπου να φτάσει βοήθεια, αφού με αυτή την μέθοδο το αίμα αρχίζει να κινείται.
Μόλις φτάσει το ασθενοφόρο, πείτε στους διασώστες με κάθε λεπτομέρεια τι συνέβη από την στιγμή που καταλάβατε ότι το θύμα άρχισε να παθαίνει εγκεφαλικό μέχρι την στιγμή που έφτασε η βοήθεια. Έτσι, θα ξέρουν αν μετακινήσατε το θύμα, αν τρυπήσατε τις άκρες των δαχτύλων του ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία είναι απαραίτητο να γνωρίζουν.
Δείτε το βίντεο για να μάθετε περισσότερα για τα σημάδια και τα συμπτώματα του εγκεφαλικού:

συμπτώματα του εγκεφαλικού

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget