Οι πουρίνες (συγκεκριμένες χημικές ενώσεις που βρίσκονται σε
ορισμένα τρόφιμα), όταν διασπώνται, δημιουργούν το ουρικό οξύ. Μια διατροφή
πλούσια σε πουρίνες μπορεί να αυξήσει το ουρικό οξύ στον οργανισμό, κάτι που
πολλές φορές οδηγεί σε ουρική αρθρίτιδα.
Κρέατα και αλλαντικά, όπως μπέικον, μοσχάρι, χοιρινό, αρνί
και κρέας από κυνήγι
Οποιαδήποτε άλλα κρέατα σε μεγάλες ποσότητες
Γαύρος, σαρδέλες, ρέγκα, σκουμπρί
Σάλτσες
Μπύρα
Τροφές που μπορείτε να τρώτε ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΑ επειδή έχουν
μέτρια περιεκτικότητα σε πουρίνες, αλλά δεν αυξάνουν ουσιαστικά τον κίνδυνο
ουρικής αρθρίτιδας και το ουρικό οξύ:
Πλιγούρι βρώμης, πίτουρο σιταριού και φύτρο σιταριού
Τροφές που είναι ασφαλείς για ΑΦΘΟΝΗ κατανάλωση, επειδή
έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε πουρίνες και δεν αυξάνουν το ουρικό οξύ:
Φρούτα
Ψωμιά και δημητριακά που δεν είναι ολικής αλέσεως
Βούτυρο, τυρί και αυγά
Σοκολάτα και κακάο
Καφές, τσάι και ανθρακούχα αναψυκτικά
Φυστικοβούτυρο και ξηροί καρποί
Γαλακτοκομικά προϊόντα που μπορεί να ΜΕΙΩΣΟΥΝ τον κίνδυνο
ουρικής αρθρίτιδας:
Γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
Γενικά
Δημοσίευση σχολίου