ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ «ΠΑΝΘΗΒΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ»

Η πλειοψηφία του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Θήβας προκήρυξε για τις 24 Νοέμβρη «Πανθηβαϊκό Συλλαλητήριο». Το συλλαλητήριο αυτό, σύμφωνα με τη συζήτηση που έγινε στη συνεδρίαση του ΔΣ, θα αφορούσε κυρίως ζητήματα που έχουν να κάνουν με γενικά προβλήματα που οξυμμένα εκφράζονται στην περιοχή της Θήβας (πχ κατάσταση στο Νοσοκομείο, επιθεώρηση εργασίας, δημόσιες υπηρεσίες κλπ) και μαζί με αυτά τις συνολικές εξελίξεις (εργασιακά, ασφαλιστικό κλπ).
Σε αυτή τη λογική μάλιστα ειπώθηκε ότι θα προσκληθούν τα αντίστοιχα συνδικαλιστικά όργανα των ΕΒΕ και των αγροτών της περιοχής.
Οι ταξικές δυνάμεις στο ΔΣ του ΕΚΘ συμφώνησαν στη διεξαγωγή μιας τέτοιας κινητοποίησης  παρ’ όλες τις ενστάσεις και τις διαφωνίες σχετικά με το περιεχόμενο αλλά και τη μορφή των διεκδικήσεων από την πλευρά της πλειοψηφίας. Σε αυτή τη λογική συμφώνησαν τα εργατικά σωματεία και οι φορείς που συνυπογράφουν την παρούσα ανακοίνωση, εκδίδοντας κάλεσμα για τη συγκεκριμένη κινητοποίηση, με διαφορετικό φυσικά περιεχόμενο.
Αντ’ αυτού, η πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΚΘ εξέδωσε (μόλις 3 μέρες πριν το συλλαλητήριο) κάλεσμα και αφίσα που δεν έχουν ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με τη συζήτηση που έγινε στο ΔΣ. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΕΚΘ:
Αποτελεί μια συρραφή κειμένων της «Λαϊκής Ενότητας» και άλλων άρθρων από ιστοσελίδες, διανθισμένα με μπόλικους βερμπαλισμούς περί «ξεσηκωμού» κλπ.
Επαναφέρει κάλπικα διλλήματα περί «μνημόνιου – αντιμνημόνιου», «ευρώ – δραχμή», «νεοφιλελεύθερων πολιτικών» που δήθεν ευθύνονται για τα προβλήματα. Πολιτικές θέσεις δηλαδή που έχουν πρακτικά χρεοκοπήσει, αφού από τη ζωή αποδείχθηκε ότι οι «αντιμνημονιακοί» έγιναν «μνημονιακοί» και τούμπαλιν, ότι όποια μορφή διαχείρισης του καπιταλισμού κι αν επιλεγεί («αριστερή», «δεξιά» κλπ) κερδισμένο θα βγαίνει το κεφάλαιο και χαμένοι οι εργαζόμενοι.
Δε λένε κουβέντα για την πραγματική αιτία των προβλημάτων της εργατικής τάξης και όλου του λαού, που βρίσκεται στο γεγονός ότι τα κλειδιά της οικονομίας (τα εργοστάσια, τις μεγάλες επιχειρήσεις, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές κλπ) τις έχουν στα χέρια τους μια χούφτα μονοπωλιακοί όμιλοι και μεγαλοκαπιταλιστές, άρα η διέξοδος βρίσκεται στη διαρκή οργάνωση και πάλη ενάντια σε αυτούς τους αντιπάλους και το πολιτικό τους προσωπικό μέχρι την τελική νίκη. Ότι ακόμα και τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή έχουν την ίδια μήτρα. Πως θα μπορούσαν άλλωστε να υποστηρίξουν τέτοιες θέσεις, όταν σαν πλειοψηφία είναι «βουτηγμένη» στη διαχείριση του συστήματος και σε ευθεία συνδιαλλαγή με βιομήχανους της περιοχής;
 Όλα τα παραπάνω δε μας εκπλήσσουν!
Αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά ότι ο εργατοπατερισμός της πλειοψηφίας του ΕΚΘ δεν έχει πάτο.
Αποδείχθηκε ότι επιδιώκουν να κάνουν μια κινητοποίηση «τουφεκιά στον αέρα» για να καλύψουν τον κρότο που έχει κάνει η απουσία τους από την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων (όπως πχ στο τελευταίο ΔΣ του ΕΚΘ που αρνήθηκαν να στηρίξουν το σχέδιο νόμου  των πάνω από 500 συνδικαλιστικών οργανώσεων για την επαναφορά των Σ.Σ.Ε. και την κατάργηση αντεργατικών νόμων!).
Αποδείχθηκε ότι θέλουν να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους αφού το μόνο που τους νοιάζει όλο το υπόλοιπο διάστημα είναι το πώς θα στήνουν σωματεία – σφραγίδες και θα συντηρούν τη σαπίλα και τον εκφυλισμό στο συνδικαλιστικό κίνημα με σκοπό να κρατάνε τις καρέκλες τους και να παίζουν το ρόλο της εργοδοσίας στην περιοχή.
Αποδείχθηκε ότι επιδιώκουν να κάνουν το εργατικό κίνημα «ουρά» αιτημάτων και στόχων που δεν έχουν καμία σχέση με τα πραγματικά συμφέροντά του, εξυπηρετώντας ενδεχομένως διάφορα πολιτικά συμφέροντα (τι άλλο μπορεί να σημαίνει άλλωστε η φράση της ανακοίνωσης του ΕΚΘ: «Η απογοήτευση και η οργή πρέπει να μετασχηματιστούν σε αγωνιστική δράση. Να πάρουν πολιτική έκφραση»….)
 Όπως είναι φυσικό από τα προαναφερόμενα, τα εργατικά σωματεία και οι φορείς που συνυπογράφουν την παρούσα ανακοίνωση ΔΕ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ «ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ» ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΚΘ ΓΙΑ ΑΘΛΙΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ.
 Οι αλλαγές στην τοπική κοινωνία, τα δικαιώματα μας, οι ανάγκες μας δε θα έρθουν έτσι νέτα σκέτα, με μια «τουφεκιά στον αέρα», όπως επιχειρεί η Διοίκηση του ΕΚΘ. Χρειάζεται προετοιμασία και οργάνωση της πάλης με συμμετοχή των εργαζομένων και όχι επιστολές και συναντήσεις, ούτε αγώνες χωρίς προετοιμασία, χωρίς οργάνωση από τα κάτω, στους χώρους δουλειάς.
 Έφτασε η ώρα να «ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι». Οι εργαζόμενοι της Θήβας έχουν πλέον την πείρα να κάνουν πέρα αυτούς που ταυτίζονται με τα συμφέροντα των εργοδοτών για «κοινές λύσεις», με τα συμφέροντα της εκάστοτε κυβέρνησης που πάντα είναι εκ διαμέτρου αντίθετα από τα δικά μας.
 Οι γνήσιοι, τίμιοι εργατικοί αγώνες θα επιφέρουν πλήγματα στην εργοδοσία και το κράτος της. Με συμμετοχή, προσανατολισμό, στόχους πάλης και πλαίσιο που θα ανταποκρίνονται στα εργατικά – λαϊκά συμφέροντα.
Οι αγώνες μας για το μεροκάματο, για τη στελέχωση Υπηρεσιών στο Δήμο μας, για δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, με βάση την εποχή μας - τον 21ο αιώνα, τις ανάγκες μας, δε σταματάνε εδώ.
Κλιμακώνουμε και δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της Απεργίας της 8ης Δεκέμβρη. Συμμετέχουμε μαζικά στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις του Π.Α.ΜΕ.
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ «Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ – ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ-ΕΥΒΟΙΑΣ-ΑΥΛΩΝΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΕΠ. ΘΗΒΑΣ
ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΗΒΑΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΑΝΘΗΒΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget