Παρέμβαση της ΑΛΚΥΩΝ στο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων

Κ. Πρόεδρε, κύριοι/ες Δημοτικοί σύμβουλοι,
Η Ομοσπονδία μας ιδρύθηκε το έτος 1996, είναι η μετεξέλιξη του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ με έτος ιδρύσεως το 1978 , απαρτίζεται από δεκάδες ενεργούς συλλόγους όλων των Νομών που βρέχονται από τον Κορινθιακό κόλπο.
Κοινός μας σκοπός είναι η προστασία και βιώσιμη ανάπτυξη του θαλάσσιου οικοσυστήματος του Κορινθιακού κόλπου και η αξιοβίωτη πρόοδος των πολιτών που ζουν και δραστηριοποιούνται στο χερσαίο και θαλάσσιο τμήμα του κόλπου.
Η περιοχή του Κόλπου της Νούσας είναι το πιο αρχέγονο φυσικό τοπίο του Κ.Κ. τόσο στην στεριά όσο και στον βυθό της θάλασσας.
Οι περιοχές του βορειοανατολικού Κορινθιακού είναι οι πιο πλούσιες σε βιοποικιλότητα , αλιεύματα και κητώδη ( Δελφίνια, θαλάσσιες χελώνες κλπ ).
Εχουν μείνει αμόλυντες από τα απόβλητα της ανθρώπινης δραστηριότητας.
Αρα στρατηγικής σημασίας για το βιώσιμο μέλλον της θάλασσάς μας.
Με όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στον κόλπο της Νούσας Βοιωτίας,
διακυβεύεται και ένα πολύ πιο σοβαρό θέμα που αφορά όλους τους ΠΟΛΙΤΕΣ που ζουν γύρω από τον Κορινθιακό κόλπο.
Ως Ομοσπονδία γνωρίζουμε ότι, συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στην ΒΙΠΕ θίσβης και ευρύτερα στον Νομό Βοιωτίας και Αττικής επιδιώκουν.
1) Την σταδιακή μετεγκατάστασή ρυπογόνων βιομηχανιών στην ΒΙΠΕ Θίσβης.
2) Μεγέθυνση και αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων στον κόλπο της
Νούσας ώστε να γίνονται οι εμπορευματικές μεταφορές της κεντρικής
Ελλάδας δια μέσου του Κορινθιακού κόλπου από και προς την Μεσόγειο
θάλασσα.
Αρα όσο οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής πηγαίνουν στην παραλία Αγγελή
και αναπτύσσουν δραστηριότητες, κατ΄αυτούς, ενοχλούν ή και παρεμποδίζουν τις επιδιώξεις τους.
Ο λιμενικός σταθμός είναι πολύ μακριά και χωρίς βασικό εξοπλισμό π.χ. πλωτό μέσο αλλά και έλλειψη προσωπικού για 24ωρη εποπτεία στην θαλάσσια περιοχή ευθύνης του.
Κύριοι Δημοτικοί σύμβουλοι,
Οι ΠΟΛΙΤΕΣ του Κορινθιακού κόλπου με τους συλλόγους μας και μαζί με τον σύνδεσμο των Δήμων, τον ΣΠΟΑΚ, που ο Αντιπρόεδρός του Δ.Σ. του συμμετέχει στο Δημοτικό σας Συμβούλιο, σαράντα ολόκληρα χρόνια παλεύουμε για την προστασία του Κορινθιακού και την βιώσιμη προοπτική του.
Λέμε στους εκπροσώπους των συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων.
ΑΛΛΑΞΤΕ ΠΛΕΥΣΗ
Δεν θα επιτρέψουμε να καταστρέψετε πρώτα τον κόλπο της Νούσας και κατόπιν τον Κορινθιακό όπως είναι αυτός της Ελευσίνας.
Για την μεταφορά των πρώτων υλών και των προϊόντων των εταιρειών σας οι υποδομές Βορρά – Νότος, όπως έχουν αναπτυχθεί με την νεα Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ – ΛΑΜΙΑΣ και τη νέα σιδηροδρομική γραμμή που συνδέεται κατευθείαν το λιμάνι του Πειραιά, εξυπηρετούνται πλήρως οι ανάγκες σας για τώρα και στο μέλλον.
Κύριε Πρόεδρε,
Η Ομοσπονδία μας συμμετέχει και θα συμμετέχει όλο και πιο ενεργά στις διεκδικήσεις των ΠΟΛΙΤΩΝ της Θίσβης για την ελεύθερη πρόσβασή τους στην παραλία Αγγελή. Είναι συνταγματικό τους δικαίωμα. ΓΆΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ.
Επίσης διεκδικούμε.
- Να γίνει αίτηση θεραπείας στο ΚΑΣ για την τελευταία απόφασή του που αποχαρακτηρίζει ως ενάλιες αρχαιότητες όλα όσα υπάρχουν αλλά και αυτά που είναι θαμμένα κάτω από εκατοντάδες τόνους μπετού στον κόλπο της Νούσας.
- Να καταρτιστεί από την ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΣΒ ΑΕ μαζί με την Δημοτική Αρχή σας
Πρόγραμμα διέλευσης των οχημάτων στον κοινόχρηστο δρόμο όταν γίνονται μεταφορές βαρέων φορτίων.
- Μετεγκατάσταση του λιμενικού σταθμού στην θέση που προβλέπονταν από την αρχή της κατασκευής των λιμενικών εγκαταστάσεων.
- Προστασία και ανάδειξη των αρχαιολογικών μνημείων που είναι μέσα και έξω από την ΒΙΠΕ.
- Αυστηρή εφαρμογή συστήματος διαχείρισης αποβλήτων τόσο των λιμενικών εγκαταστάσεωνόσο και των σκαφών, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία.
- Η Δημοτική αρχή του Δήμου Θηβαίων έχει υποχρέωση να αναδείξει την παραλία ΑΓΓΕΛΗ με τις απαραίτητες υποδομές.
- Οποιαδήποτε άλλη πρόταση εκ μέρους της Δημοτικής αρχής σας για διάνοιξη δρόμου προς άλλη παραλία εξυπηρετεί ευθέως και μονομερώς τα συμφέροντα μόνο των προαναφερθέντων οικονομικών συμφερόντων.
Υπερασπιζόμαστε τους εργαζόμενους και τους νέους ανθρώπους που με αξιοπρέπεια και μόχθο παράγουν αξίες ζωής. Αντιστεκόμαστε στην επαιτεία και τον ραγιαδισμό που καλλιεργούν και παράγουν σήμερα οι έχοντες οικονομική ισχύ.

Παρέμβαση της ΑΛΚΥΩΝ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget