Στην εκδήλωση της ΧΕΝ Θήβας για τα 50 χρόνια λειτουργίας της ο Δήμαρχος Θηβαίων

Στην επετειακή εκδήλωση της ΧΕΝ Θήβας για τον εορτασμό των 50 χρόνων λειτουργίας της, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016 στο Συνεδριακό Κέντρο της ΔΗ.Κ.Ε. Θήβας, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου.
 Ο κ. Δήμαρχος στον χαιρετισμό του συνεχάρη την Πρόεδρο κ. Ιωάννα Τούσσα και τα μέλη για τα “50 χρόνια διαρκούς προαγωγής και καλλιέργειας του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, της ανιδιοτέλειας, της ισότητας και του σεβασμού”, όπως είπε χαρακτηριστικά, αλλά και “ για την αδιάλειπτη εργασία των μελών της στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών, των κοριτσιών και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων”

 Η ΧΕΝ στη Θήβα ιδρύθηκε το 1966 και αριθμεί περίπου 200 τακτικά μέλη. Από την ίδρυσή της έως σήμερα πραγματοποιεί προγράμματα που έχουν στόχο την ενημέρωση και τη στήριξη της γυναίκας. Βασικοί άξονες δράσης της είναι η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του περιβάλλοντος, η ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, η συμβίωση σε μία ανομοιογενή κοινωνία με σεβασμό στη διαφορετικότητα και η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού. Παράλληλα αποβλέπει στην ενίσχυση της αξίας του εθελοντισμού, που οδηγεί στην ενεργοποίηση της γυναίκας-πολίτη και τη συμμετοχή της στα κοινά, στο πλαίσιο μιας μη κερδοσκοπικής -μη κυβερνητικής οργάνωσης.
Αναφερθήκαμε στα καινοτόμα προγράμματα που πραγματοποίησε η ΧΕΝ τα 50 χρόνια που πέρασαν και τιμήσαμε τις πρωτοπόρες εκείνες γυναίκες που ίδρυσαν την ΧΕΝ στη Θήβα, το μακρινό πλέον 1966.
 ‘’Φωνάξαμε δυνατά’’, μερικά από τα προβλήματα της εποχής μας, που επηρεάζουν όλους μας και ιδιαίτερα τις γυναίκες.
 Προβλήματα όπως, η οικονομική κρίση και η ανεργία των γυναικών, η γυναικεία ηγεσία και ισότητα των φύλων, η βία κατά των γυναικών, η ακραία φτώχεια, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η νεότητα και η παιδεία, η προσφυγιά.
 Διαβάστηκε η επιστολή που έστειλε η Πρόεδρος της ΧΕΝ Ελλάδος κα Άρτεμις Καλαβάνου και αναφερθήκαμε στο έργο της ΧΕΝ Ελλάδος σχετικά με την συνεργασία της στο ευρωπαϊκό πρόγραμμά ΝΟΣΤΟΣ για την ακραία φτώχεια και την στέγαση άπορων φοιτητριών στο κτίριό της ‘’ΑΘΗΝΑ’’.

 Μιλήσαμε για τον εθελοντισμό που είναι για την ΧΕΝ το ‘’συστατικό’’ που …κάνει την διαφορά!
 Για το εθελοντικό έργο της ΧΕΝ Θήβας μίλησαν ο κ. Κλήμης Πυρουνάκης (για το πρόγραμμά μας στις φυλακές Ελεώνα και τους πρόσφυγες), η κα Αθηνά Ράικου (για το πρόγραμμά μας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες), επιστολή έστειλε το ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ και διαβάστηκε μαρτυρία έγκλειστης γυναίκας της κοινότητας ΚΕΘΕΑ μέσα στις φυλακές Ελεώνα που παρακολουθεί το τμήμα ελληνομάθειας. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά!
 Τέλος ξαναθυμηθήκαμε τι είναι ΧΕΝ, ποιο το όραμα και η αποστολή της και υποσχεθήκαμε να συνεχίσουμε με ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον με καινούργια προγράμματα και δράσεις, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των καιρών.
 Ευχαριστούμε θερμά όλες τις φίλες και φίλους που μας τίμησαν με την παρουσία τους!

ΧΕΝ Θήβας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget