ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ-ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ! ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΒΙΑΣ!

«Η καθημερινή επαφή μας με γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας είναι  μια αναμέτρηση μεταξύ των προσωπικών αξιών και της κοινωνικής παρακμής. Η γυναίκα πονά και δακρύζει μπροστά μας, σηκώνει τα ρούχα της και μας δείχνει τα σημάδια στο σώμα της, μιλάει και μας δείχνει τα σημάδια στην ψυχή της.
Τα παιδιά, θύματα και αυτά της βίας, αβοήθητα, με τραύματα που ποτέ δεν επουλώνονται, τείνουν να αναπαράγουν τη βία στο σχολείο, στις συντροφικές σχέσεις, πολλές φορές, και προς τον εαυτό τους.
Η κατάφωρη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσα στο «όμορφο και ζεστό ρούχο» της οικογένειας συνιστά την ειδεχθέστερη παραβίαση της προσωπικότητας. Κι αυτό γιατί το σπίτι μας, είναι το τελευταίο καταφύγιό μας, η ελάχιστη εξασφάλιση που έχουμε για την ακεραιότητα του σώματός μας. Κι όμως, τι κι αν έχουν κατακτηθεί όλες οι κοινωνικές κορυφές, η βία που υφίσταται η γυναίκα από τον σύζυγο, πατέρα ή σύντροφό της, κάνουν τη ζωή της μια καθημερινή κόλαση. Τα θύματα ζουν μέσα στο φόβο, τη μοναξιά και την ταπείνωση, χωρίς φως.
Η ενδοοικογενειακή βία είναι η πλέον δυσεξιχνίαστη μορφή βίας, μένει κατά το πλείστον ατιμώρητη, γιατί δεν καταγγέλλεται, και καταδικάζει τις μελλοντικές γενιές σε ψυχικές αδυναμίες και έλλειμμα εμπιστοσύνης. Η ανάδειξη του φαινομένου στις πραγματικές του διαστάσεις συμβάλει σημαντικά στη στήριξη των θυμάτων και στην εξάλειψη της βίας μέσα στην οικογένεια. Τίποτα δεν θα αλλάξει, αν δεν παλέψουμε όλες και όλοι μαζί, αν δεν καταδικάσουμε ρητά τη βία και δεν διεκδικήσουμε την ισότητα και την αλληλεγγύη ανάμεσα στα δύο φύλα.
Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Θήβας με δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, μαζί με τις συμβουλευόμενες και άλλους φορείς δίνουμε έναν κοινό αγώνα ενάντια στα κλειστά στόματα και τα κοινωνικά στερεότυπα».
ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ!
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ  ΒΙΑΣ!
Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Δήμου Θηβαίων:
Χαρούλα Κυριακάκη, Κοινωνιολόγος
Μάρω Μελετίου, Νομικός
Αριστέα Καραμήτρου, Ψυχολόγος

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget