Θήβα - Η Εορτή του Αποστόλου Ανδρέα

 «Ὡς τῶν Ἀποστόλων Πρωτόκλητος καὶ τοῦ κορυφαίου αὐτάδελφος, τὸν Δεσπότην τῶν ὅλων, Ἀνδρέα, ἱκέτευε εἰρήνην τῇ οἰκουμένῃ δωρήσασθαι καὶ ταῖς ψυχαῖς ἡμῶν τὸ μέγα ἔλεος».
 Τον απόστολο Ανδρέα, ο οποίος, ακούγοντας τον Βαπτιστή Ιωάννη να λέει ότι ο Ιησούς είναι «ὁ ἀμνὸς τοῦ Θεοῦ», ακολουθεί τον Ιησού και μένει «παρ᾿ αὐτῷ τὴν ἡμέραν ἐκείνην· ὥρα ἦν ὡς δεκάτη» και με χαρά αναγγέλλει στον αδελφό του Πέτρο «εὑρήκαμεν τόν Μεσσίαν· ὅ ἐστι μεθερμηνευόμενον· Χριστός» τιμά σήμερα η Εκκλησία μας.
 Η μνήμη του Αποστόλου Ανδρέα εορτάστηκε πανηγυρικά στη Μητρόπολή μας.
 Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Εσπερινό στο παρεκκλήσι του Αποστόλου Ανδρέα της ενορίας Μεγάλης Παναγίας Θηβών, με την συμμετοχή των αρχόντων και πλήθους πιστών.
 Ο Σεβασμιώτατος μίλησε καταλλήλως αναφερόμενος στη ζωή του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα καθώς και στο ιστορικό του ενοριακού εκκλησιδρίου του Αγίου Ανδρέα. Στο τέλος της ακολουθίας του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος μοίρασε στο πολυπληθές εκκλησίασμα τον άρτο ευχόμενος υγεία και δύναμη σε κάθε πιστό.
 Ανήμερα της εορτής Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα στο ομώνυμο χωριό, με την συμμετοχή των πιστών της περιοχής.
 Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου Ανδρέα εστιάζοντας στη συνάντηση που είχε ο απόστολος με τον Μεσσία.






Εορτή του Αποστόλου Ανδρέα

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget