Η νέα σύνθεση της κυβέρνησης - έξοδος του κ Φίλη

Μεγάλος απών του κυβερνητικού σχήματος ο Νίκος Φίλης, ο οποίος - σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής -αρνήθηκε να αναλάβει άλλο χαρτοφυλάκιο πλην του Ψηφιακής Πολιτικής, που όμως δημιουργήθηκε για το Νίκο Παππά. Μετακίνηση προσώπων στα βασικά υπουργεία περιελάμβανε ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης που ανακοινώθηκε χθες βράδυ από την Όλγα Γεροβασίλη.

 Το νέο, πολυπληθέστερο από το προηγούμενο, κυβερνητικό σχήμα περιλαμβάνει 49 συνολικά μέλη, 18 υπουργεία, 3 υπουργούς Επικρατείας.
 Με τις επιλογές του ο κ Τσίπρας θέλει να στείλει το μήνυμα ότι επιθυμεί την ταχεία ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, καθώς το οικονομικό επιτελείο παρέμεινε σταθερό, ενώ και στα εμπλεκόμενα υπουργεία τοποθετήθηκαν πρόσωπα που μπορούν να συμβάλουν στην απεμπλοκή της διαπραγμάτευσης.
 Μεγάλος απών του κυβερνητικού σχήματος ο Νίκος Φίλης, ο οποίος - σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής -αρνήθηκε να αναλάβει άλλο χαρτοφυλάκιο πλην του Ψηφιακής Πολιτικής, που όμως δημιουργήθηκε για το Νίκο Παππά.
 Η έξοδος του κ Φίλη από το υπουργείο Παιδείας εκτονώνει την κρίση με την Εκκλησία, ενώ την ίδια λογική υπηρετεί και η μετακίνηση του Γιώργου Κατρούγκαλου στο ΥΠΕΞ ως αναπληρωτής, που προσωποποιούσε τις αντιδράσεις των συνταξιούχων στις περικοπές των συντάξεών τους.
 Κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας τη μη υπουργοποίηση του κ Φίλη δήλωσαν ότι η πολιτική της κυβέρνησης δεν αλλάζει στο υπουργείο Παιδείας, όπως και σε όλα τα υπουργεία και «το ότι φεύγει κάποιος δεν σημαίνει ότι αξιολογείται αρνητικά», κάτι που ισχύει και για τον κ Κατρούγκαλο.
 Τα νέα πρόσωπα είναι εν τω μεταξύ συνολικά 15, μεταξύ των οποίων και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου ο οποίος τοποθετήθηκε στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης με υφυπουργό τον Στέργιο Πιτσιόρλα.
 Ο Κώστας Γαβρόγλου τίθεται επικεφαλής στο υπουργείο Παιδείας.
 Νέα υπουργός Εργασίας αναλαμβάνει η 31 ετών Έφη Αχτσιόγλου.
Αλλαγή ηγεσίας έγινε και στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού όπου υπουργός αναλαμβάνει πλέον η ηθοποιός Λυδία Κονιόρδου και υφυπουργός Αθλητισμού, ο Γεώργιος Βασιλειάδης.
 Νέος υπουργός Επικρατείας με χρέη και κυβερνητικού εκπροσώπου ορίστηκε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.
 Από τους ΑΝΕΛ, ο Κώστας Ζουράρις αναλαμβάνει υφυπουργός Παιδείας και ο Βασίλης Κόκκαλης υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
 Η κα Γεροβασίλη μετακινήθηκε στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
 Στο Εσωτερικών μετακινήθηκε ο Παναγιώτης Σκουρλέτης, στο Δικαιοσύνης ο Σταύρος Κοντονής, στο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Γιώργος Σταθάκης και στο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.
 Η ορκωμοσία των μελών της νέας κυβέρνησης έχει προγραμματιστεί για σήμερα, στη 1 μετά το μεσημέρι.
 Για «ανασχηματισμό ανανέωσης και προοπτικής με στόχο την ανάπτυξη και την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη», κάνει λόγο με σχόλιό του στο Twitter o Αλέξης Τσίπρας.
 Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο «πρωινός καφές» του πρωθυπουργού θα πραγματοποιείται σε καθημερινή βάση. Σε αυτόν θα συμμετέχουν οι τρεις υπουργοί Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Αλέκος Φλαμπουράρης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος.



νέα σύνθεση της κυβέρνησης

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget