Όλγα Γεροβασίλη: Δεν τέθηκε ζήτημα απολύσεων στο Δημόσιο

Απολύτως ανυπόστατο και παραπλανητικό χαρακτηρίζει το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγορά» με τίτλο «Οι δανειστές απαιτούν από την κυβέρνηση απολύσεις και στο Δημόσιο», η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη.
Η υπουργός διαψεύδει ότι τέθηκε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, «παρά τα όσα ανυπόστατα διέρρεαν στον Τύπο, ακόμη και πριν την πρώτη αξιολόγηση».
 Στα περί αιτήματος των δανειστών να μην υπάρξει παρέκκλιση από τον κανόνα 1 προς 5 (μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις), η κ. Γεροβασίλη θυμίζει ότι αυτή έχει διαμορφωθεί στο 1 προς 4 για το 2017 και στο 1 προς 3 για το 2018.
 Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δανειστές ζητούν επίσης άμεση απομάκρυνση των επίορκων υπαλλήλων και απόλυση όσων αξιολογούνται αρνητικά για τρεις συνεχείς χρονιές.
 Για το πρώτο, η αρμόδια υπουργός απαντά ότι αυτονόητα οι υποθέσεις των 400 αποδεδειγμένα επίορκων κατέληξαν σε αυτοδίκαιη απόλυση.
 «Οι όποιες επιπτώσεις της θετικής ή αρνητικής αξιολόγησης των υπηρετούντων στο δημόσιο έχουν θεσμοθετηθεί και περιγράφονται αναλυτικά στο Νόμο για το μισθολόγιο, που ήδη έχει ψηφιστεί κι αποτελεί Νόμο του κράτους», αναφέρει για το δεύτερο ζήτημα.
 «Η επαναφορά των παραπάνω θεμάτων μέσα από πρωτοσέλιδο και μάλιστα ως επίκαιρο γεγονός, θίγει έντονα την αλήθεια και την πραγματικότητα. Η Κυβέρνησή μας, απερίσπαστη από «διαρροές», εργάζεται στοχευμένα, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία επίτευξης εθνικών στόχων μέσα απ’ το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης», τονίζει η υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ζήτημα απολύσεων στο Δημόσιο

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget