Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας: όχι αιολικό πάρκο στο Κόκκινο

 Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας σχετικά με το σε εξέλιξη έργο εγκατάστασης έξι ανεμογεννητριών της εταιρίας «PROTERGIA ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ», στη θέση ΜΕΓΑΛΟ ΒΟΥΝΟ – ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΣ:

 Οι έξι ανεμογεννήτριες, για τις οποίες η άδεια χορηγήθηκε από το 2011, πρόκειται να τοποθετηθούν ανάμεσα στις κοινότητες Ακραιφνίου και Κόκκινου, σε απόσταση περίπου 700 μέτρων από το Ακραίφνιο και 500 μέτρων από το Κόκκινο. Κυριολεκτικά πάνω από τον οικισμό της κοινότητας Κόκκινου του Δήμου Ορχομενού, γεγονός που έχει προκαλέσει την καθολική αντίδραση των κατοίκων.
 Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ορχομενού, υποστηρίζει ενεργά την υλοποίηση του παραπάνω αιολικού πάρκου, αγνοώντας την εκφρασμένη θέληση των δημοτών. Μάλιστα, όπως καταγγέλθηκε από τους κατοίκους και από δημοτικούς συμβούλους, αυτή η “ενεργή” υποστήριξη εκφράστηκε με απειλές και εκβιασμούς από αιρετούς. Με δεδομένη την καθολική αντίθεση της τοπικής κοινωνίας, η στάση της Δημοτικής Αρχής συνιστά μια αυταρχική επιλογή που δυναμιτίζει το αναγκαίο κλίμα κοινωνικής συναίνεσης.
 Είναι βέβαια γεγονός ότι η χώρα πρέπει να αυτονομηθεί ενεργειακά, εμπλουτίζοντας με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας το συνολικό ενεργειακό μείγμα που της χρειάζεται.
 Διαφωνούμε όμως κάθετα με την αναρχία και την εικονική βιασύνη που υπάρχει στη χωροθέτηση των ΑΠΕ, με κάθε επιχειρηματία ή εργολάβο να εγκαθιστά ΑΠΕ όπου μπορεί, όπου προλαβαίνει, όπως θέλει ο ίδιος, με γνώμονα τη μεγιστοποίηση του κέρδους του, με πρόσχημα τον “εθνικό” στόχο του 20%, ερήμην της βούλησης των τοπικών κοινωνιών.                                                                                       

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget