Π.Ε. Βοιωτίας - Λήξη ψεκασμών Δακοκτονίας έτους 2016

Π.Ε. Βοιωτίας - Λήξη ψεκασμών Δακοκτονίας

Σας γνωρίζουμε ότι οι ψεκασμοί από εδάφους δακοκτονίας στις λίγες ελαιοκομικές περιοχές που εφαρμόστηκαν κατά το τρέχον έτος στην Π.Ε. Βοιωτίας λήγουν την 27-10-2016, λόγω της επικείμενης έναρξης συγκομιδής του ελαιοκάρπου.
Επίσης σας γνωρίζουμε ότι λόγω, έξαρσης του δάκου και κατά συνέπεια των δακοπροσβολών σε αρκετές ελαιοκομικές περιοχές της Π.Ε. Βοιωτίας κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα λόγω ευνοϊκών καιρικών συνθηκών και με δεδομένα τα οριακά ποσοστά καρποφορίας, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τους ελαιοπαραγωγούς των περιοχών σας και τους συστήσετε τα πιο κάτω :
Σε περίπτωση που παραταθεί η έναρξη συγκομιδής του ελαιοκάρπου θα πρέπει να μεριμνήσουν για την αποφυγή όψιμων προσβολών από το Δάκο , με θεραπευτικούς ψεκασμούς (καλύψεως) , τηρώντας το χρονικό διάστημα της ετικέτας του σκευάσματος μεταξύ τελευταίας εφαρμογής και συγκομιδής.
Να προβούν σε όσο το δυνατό πιο γρήγορη συγκομιδή του ελαιοκάρπου και επίσης γρήγορη ελαιοποίησή του , εάν είναι δυνατό αυθημερόν ή το πολύ σε δύο ημέρες .
Να μην αποθηκεύσουν τον ενσακκισμένο ελαιόκαρπο σε στοίβες περισσότερο από τρεις ημέρες , προς αποφυγή σήψεων από δευτερογενείς παθήσεις και αύξηση των οξέων του ελαιολάδου .
Για τις ελαιοκομικές περιοχές στις οποίες ως γνωστόν δεν εφαρμόσθηκαν ψεκασμοί , τα πιο πάνω έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στους Τομεάρχες δακοκτονίας ή στον επόπτη τηλ :22613- 50169 .

Μ.Ε.Α.
Ο Δ/ΝΤΗΣ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ
 Ι. ΤΑΣΟΥΛΑΣ
Ετικέτες
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου

[facebook][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget