Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για να παρακαμφθούν οι αντιδράσεις

Η τεχνολογία στην υπηρεσία του κράτους για να ληστέψει ανεμπόδιστα τους πολίτες. Η κυβέρνηση, αντί να προστατέψει τους πολίτες της χώρας από τη φτώχεια και την ανέχεια, όπως έχει την υποχρέωση από το Σύνταγμα της Ελλάδος, προσπαθεί να βρει τρόπους για να τους ληστέψει χωρίς να έχουν το δικαίωμα να αντισταθούν. Αφ΄ ενός έχει παραπέμψει στις ελληνικές καλένδες την ψήφιση της δωρεάν νομικής βοήθειας για τους πολίτες χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το τεκμαρτό εισόδημα.
Έτσι οι πολίτες, που δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν δικηγόρο για να σώσουν τα σπίτια τους και τις περιουσίες από τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, μένουν εντελώς απροστάτευτοι απέναντι σε τράπεζες, εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία και ΟΤΑ που τους εκπλειστηριάζουν τα ακίνητα με το «έτσι θέλω».
 Αφ΄ ετέρου, είχαμε τους πλειστηριασμούς στα ειρηνοδικεία. Εκεί, η μοναδική προστασία ήρθε από τα κινήματα πολιτών που εισέβαλαν στις δικαστικές αίθουσες για να ματαιώσουν τους πλειστηριασμούς, που προωθούνταν κανονικά, πάντα με την προστασία των ΜΑΤ. Μετά βέβαια υπήρξαν και οι συμβολαιογράφοι, οι οποίοι όμως τώρα άρχισαν να τα γυρίζουν, καθώς βλέπουν ότι χάνουν χρήματα, κάτι που γι αυτούς είναι πολύ σημαντικότερο από να βοηθήσουν να σωθεί η περιουσία των αδύναμων πολιτών.
 Και η κυβέρνηση βρήκε τον τρόπο. Όχι βέβαια για να προστατέψει τη περιουσία των πολιτών, αλλά για να προστατέψει τις τράπεζες και όλους αυτούς που λυμαίνονται τον κόπο, τον αγώνα και τον ιδρώτα των Ελλήνων. Μεταξύ αυτών βέβαια και οι εφορίες, δηλαδή, το υπουργείο Οικονομικών. Δηλαδή το κράτος. Όταν όμως το ίδιο το κράτος παρανομεί, όταν επί χρόνια καθυστερεί να αποδώσει στους φορολογούμενους την επιστροφή φόρου που τους οφείλει, τότε δεν λαμβάνει κανένα απολύτως μέτρο.
 Αντίθετα, όταν πρόκειται να καταληστέψει τους πολίτες, εφευρίσκει διάφορους τρόπους και επιστρατεύει ακόμη και την τεχνολογία για να παρακάμψει την αντίδραση των κοινωνικών ομάδων, αντί να τη χρησιμοποιήσει για να προστατέψει τους πολίτες. Γι αυτό, και πάντα με τις ευλογίες των δανειστών, φτιάχνει την ηλεκτρονική πλατφόρμα πλειστηριασμών έτσι ώστε να μειωθούν οι κοινωνικές εντάσεις από ομάδες που προσέρχονται στα Ειρηνοδικεία στην προσπάθεια τους να ακυρώσουν τους πλειστηριασμούς. Το σχέδιο της ηλεκτρονικής πλατφόρμας πλειστηριασμών το επεξεργάζεται το υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο έχει την υποχρέωση να αλλάξει τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και το κυριότερο να τηρηθούν οι δικονομικές και νομικές συγκλήσεις των προθεσμιών για τις κοινοποιήσεις που πρέπει να λαμβάνουν οι ενδιαφερόμενοι.
 Αυτό θέλουν οι δανειστές και οι τράπεζες, αυτό κάνει η κυβέρνηση.

danioliptes.gr

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget