Οι Ινδιάνοι αγωνίζονται για τα χώματά τους, οι Έλληνες για μια γκοφρέτα

Στις ΗΠΑ, μια φυλή των Ινδιάνων -οι Standing Rock Sioux- ξέθαψε το τσεκούρι του πολέμου για να προστατέψει τα εδάφη της και το νερό από έναν αγωγό πετρελαίου που θέλει η αμερικάνικη κυβέρνηση να περάσει από την περιοχή της. Οι Ινδιάνοι είναι σε κινητοποιήσεις επί μήνες και δεν πτοούνται από τη βία, τα χημικά και τις πλαστικές σφαίρες.
Μπροστά στην αποφασιστικότητα των Ινδιάνων, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε πως ίσως θα πρέπει να γίνει μια παράκαμψη του αγωγού.
Οι Ινδιάνοι μάχονται επειδή θεωρούν πως, αν ο αγωγός περάσει από τα εδάφη τους, θα βεβηλωθούν τα ιερά χώματά τους και οι τάφοι των προγόνων τους, ενώ υπάρχει κίνδυνος να μολυνθεί το πόσιμο νερό.
Ενώ οι Ινδιάνοι αγωνίζονται για τα χώματά τους και τους τάφους των προγόνων τους, οι Έλληνες κάνουν ουρά για να πάρουν τζάμπα μια γκοφρέτα.
Η γκοφρέτα είναι «δώρο» από έναν εφοπλιστή.
Θα ήθελα να αφιερώσω αυτό το κείμενο σε όλους αυτούς τους Έλληνες που -εφτά χρόνια μετά την χρεοκοπία και με την πατρίδα τους ξεπουλημένη για πάντα- αναρωτιούνται τι μπορούν να κάνουν και αναζητούν ακόμα κάποιον για να του κάνουν ανάθεση.
  
Read more: http://pitsirikos.net/

οι Έλληνες για μια γκοφρέτα

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget