Η θέση του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς για την τοποθέτηση ανεμογεννήτριας στη Δημ.Ενότητα Διστόμου

Με αφορμή  το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας με θέμα την τοποθέτηση ανεμογεννήτριας στη Δημ.Ενότητα Διστόμου , η θέση του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς είναι ότι: Δεν είμαστε γενικά αντίθετοι προς την αιολική ενέργεια , η οποία είναι μία ανανεώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον ενέργεια. Όμως με την προϋπόθεση να μην προσβάλλεται και κινδυνεύει το περιβάλλον ,οι άνθρωποι ,η νομιμότητα ,η αισθητική ,  το ιστορικό , πολιτισμικό και ηθικό αίσθημα των κατοίκων  της περιοχής.
Λαμβάνοντας υπ ’όψη αυτές τις παραμέτρους , αλλά και τις αντιδράσεις των κατοίκων του Διστόμου οι οποίοι είναι αντίθετοι στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών τόσο κοντά σε κατοικημένη περιοχή  αλλά και απέναντι από τον ιερό λόφο του Μαυσωλείου ( είναι το μέρος που φυλάσσονται τα οστά των σφαγιασθέντων Διστομιτών από τα ναζιστικά στρατεύματα τον Ιούνιο του 1944 και έχει αναγνωριστεί ως Μνημείο Πανελλαδικής Εμβέλειας της Σύγχρονης Ιστορίας της Ελλάδας ) , καθώς πιστεύουν ότι προσβάλλεται η ιερότητα του χώρου και η ιστορική μνήμη , συντασσόμαστε με τους πολίτες του Διστόμου απέναντι στην εγκατάσταση αιολικού πάρκου στη συγκεκριμένη περιοχή ( ΚΟΥΚΚΟΣ ).
Πιστεύουμε ότι με καλή πίστη από όλες τις πλευρές και πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον , στην ηθική και στη νομιμότητα , μπορούν να βρεθούν κατάλληλες λύσεις προς όφελος όλων.
                                                        ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ
         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
      ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                       ΚΑΡΑΛΗ ΓΙΟΥΛΗΔημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Author Name

ΘΗΒΑ ΒΟΙΩΤΙΑ {facebook#https://www.facebook.com/thivagr/?ref=bookmarks} {twitter#https://twitter.com/ThivaRealnews} {google#https://plus.google.com/u/0/102452211922544734621} {pinterest#https://gr.pinterest.com/thivarealnews/} {youtube#https://www.youtube.com/channel/UCM95blsUdcC2RFtTPLXyzbw} {instagram#https://www.instagram.com/thivarealnews/}

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.