Οι άνεργοι σνομπάρουν τον ΟΑΕΔ: Ψαχνουν εργασία μέσω συγγενών και φίλων

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο ανέργοι βρίσκονται σε δραματικό αδιέξοδο στην αναζήτηση εργασίας. Αυτή η κατάσταση αποτυπώνεται με τον πιο έντονο τρόπο στις ενέργειες που κάνουν προκειμένου να βρουν έστω μια θέση μερικής ή προσωρινής απασχόλησης ή ακόμη και ένα μεροκάματο χωρίς ασφάλιση.
Τα αποτελέσματα της στατιστικής καταγραφής των ενεργειών των ανέργων προς ανεύρεση εργασίας αναδεικνύει από μια άλλη οπτική ορισμένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που είναι κυρίαρχα στην αγορά εργασίας, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο οι άνεργοι βιώνουν, αντιμετωπίζουν και αξιολογούν τον κοινωνικό τους περίγυρο, καθώς και τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς με την αγορά εργασίας, όπως είναι τα συνδικάτα, οι εργοδότες, ο ΟΑΕΔ και τα ιδιωτικά γραφεία ευρέσεως εργασίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2ο τρίμηνο 2016, η συντριπτική πλειονότητα, δηλαδή εννέα στους δέκα ανέργους, δηλώνει ότι η πρώτη ενέργεια που κάνει για να βρει μια θέση απασχόλησης είναι να ρωτήσει φίλους, συγγενείς ή να απευθυνθεί στα εργατικά σωματεία.
Συγκεκριμένα, από το 1.112.100 ανέργους, οι 1.040.200 δήλωσαν ότι ως πρώτη επιλογή αναζήτησης εργασίας είναι οι επαφές μέσω φίλων και συγγενών, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ναυτεμπορικής.
Η δεύτερη επιλογή τους, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, είναι να απευθυνθούν σε εργοδότες (980.200 άτομα), η τρίτη επιλογή είναι η αναζήτηση εργασίας μέσω των αγγελιών εφημερίδων και περιοδικών (828.900 άτομα) και ως τέταρτη επιλογή ακολουθεί η αναζήτηση εργασίας μέσω του ΟΑΕΔ (797.700 άτομα).
Ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας είναι ότι από το σύνολο του 1.112.100 ανέργων μόνο οι 47.900, δηλαδή περίπου το 4%, απευθύνθηκαν σε ιδιωτικά γραφεία ευρέσεως εργασίας.

αναζήτηση εργασίας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget