Οι πρώτοι πρόσφυγες στη Λιβαδειά

Οι πρώτες τρεις οικογένειες Σύρων προσφύγων  έφτασαν χθες Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016 στην πόλη της Λιβαδειάς.Η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΛ κ. Αθανάσιος Αλεστάς υποδέχθηκαν τους πρώτους ωφελούμενους του προγράμματος στην αίθουσα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς στο Παλιό Δημαρχείο. 
Παρόντες στην υποδοχή τους ήταν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Λεβαδέων, Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη του Διοικητικού Συμβούλιο της ΚΕΔΗΛ, το προσωπικό της ΚΕΔΗΛ, το Δίκτυο Αλληλεγγύης Προσφύγων Λιβαδειάς, καθώς και εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ Βοιωτίας . Η Δήμαρχος καλωσόρισε τις οικογένειες των προσφύγων στην Λιβαδειά και καταδίκασε τις αιτίες του πολέμου που τους εξανάγκασαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να βρεθούν στην Ελλάδα. 

Τους ενημέρωσε για τη διαμονή τους στη Λιβαδειά ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες που υποστηρίζει την ΚΕΔΗΛ και το Δήμο Λεβαδέων έτσι ώστε να φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες σε ανθρώπινες συνθήκες.   Υπογράμμισε ότι τα 21 άτομα της ΚΕΔΗΛ που εργάζονται στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης των προσφύγων, αλλά και το σύνολο της Δημοτικής Αρχής θα βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό τους για να καλύψουν οποιαδήποτε ανάγκη τους.  Τέλος, ευχαρίστησε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, τους εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ από το γραφείο της Λάρισας και τους πολίτες που παρευρέθηκαν στην αίθουσα αυτή τη σημαντική ημέρα. 
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΛ καλωσόρισε και αυτός με τη σειρά του τις οικογένειες των προσφύγων και υποσχέθηκε ότι θα πράξουν ότι χρειάζεται για να εξασφαλιστούν οι καλύτερες συνθήκες διαβίωσης τους στην πόλη της Λιβαδειάς για όσο διάστημα θα χρειαστεί να παραμείνουν στην πόλη, μέσω του εξειδικευμένου προσωπικού που έχει προσληφθεί. Η κα Ευθυμίου Φιλιώ από το γραφείο Λάρισας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, καθώς και ο συντονιστής του προγράμματος στη Λιβαδειά κ. Νικόλαος Μπόμπας καλωσόρισαν και αυτοί με την σειρά τους,  τους πρόσφυγες. 

Τέλος, το λόγο πήρε ένας από τους πρόσφυγες, ο οποίος ευχαρίστησε το Δήμο Λεβαδέων για τη θερμή υποδοχή που τους επιφύλαξαν.  Τόνισε ότι είναι πολύ κουρασμένοι και αγχωμένοι, καθώς τους τελευταίους εννέα μήνες είχαν να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις. Υποσχέθηκε δε ότι δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στην πόλη και κατέληξε ευχόμενος η Ελλάδα να είναι πάντα καλά και δυνατή.    
 Μετά από αυτήν την θερμή υποδοχή, οι οικογένειες με την συνοδεία των κοινωνικών λειτουργών, των επιστατών και των διερμηνέων οδηγήθηκαν στα τρία διαμερίσματα που έχουν εξοπλιστεί πλήρως για την διαμονή τους στη πόλη της Λιβαδειάς.
 Στις οικογένειες διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος μετεγκατάστασης, χάρτης της πόλης, χρήσιμες πληροφορίες και τηλέφωνα πρώτης ανάγκης. Το πρόγραμμα “Accommodation of Asylum Seekers and Relocation Candidates in Livadia” υλοποιείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες  που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

πρόσφυγες στη Λιβαδειά

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget