Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επιστημονικοί φορείς της Κίνας

Τους αντιπροσώπους των επιστημονικών και ερευνητικών φορέων από την Κίνα υποδέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας και με τη συμμετοχή του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και της Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Η συνάντηση αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Περιφέρειας για την προβολή και ενίσχυση της εξωστρέφειάς της, αλλά και για την ανάπτυξη νέων εμπορικών, τεχνολογικών και επιστημονικών σχέσεων με άλλες χώρες.
 Ο κ. Μπακογιάννης συναντήθηκε με τους αντιπροσώπους των Jiangxi Association for Science and Technology, Nanchang Association for Science and Technology και του Jiangxi Academy of Sciences, παρουσία των αντιπροσώπων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, και συζήτησαν για τις δυνατότητες συνεργειών σε επιστημονικό και επιχειρηματικό επίπεδο, αλλά και για τις κοινές πρωτοβουλίες που μπορούν να συσφίξουν την συνεργασία των δύο πλευρών.
 Κατά την υποδοχή, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας δήλωσε, απευθυνόμενος στην κινεζική αντιπροσωπεία:
 «Επιλέγουμε να επενδύσουμε στους νέους και τις νέες, θέλουμε να βγάλουν ρίζες στον τόπο μας για να δημιουργήσουν και να καινοτομήσουν. Είναι ιδιαιτέρως ελπιδοφόρα η σημερινή συνάντηση, διότι πιστεύουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να χτίσουμε όλα εκείνα τα δίκτυα που χρειαζόμαστε για να ενισχύσουμε την συνεργασία μας σε επιστημονικό και οικονομικό επίπεδο, αλλά και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας».

επιστημονικοί φορείς της Κίνας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget