''Φωτιά'' από την συγκίνηση των νέων Πυροσβεστών κατά την επίσκεψη στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου!

 ''Φωτιά'' στα συναισθήματά τους έβαλε στους 96 νέους, εκπαιδευόμενους Πυροσβέστες, η επίσκεψη στο Μαυσωλείο με τα οστά των 228 σφαγιασθέντων Διστομιτών και η ξενάγησή τους στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού της Μαρτυρικής κωμόπολης της Βοιωτίας!
 Η επίσκεψή τους έγινε στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους που σε πρώτη φάση διεξάγεται στα στρατόπεδα του Στρατού Ξηράς στον Αυλώνα και στην Θήβα Βοιωτίας ,καθώς προβλέπεται και ένα μικρο στάδιο στρατιωτικής προσαρμογής των νέων, ανδρών και γυναικών, πυροσβεστών.
Η επίσκεψη αυτή αποτελεί συνέχεια των επισκέψεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Δίστομο ( και στο Βυζαντινό Μοναστήρι του  Οσίου Λουκά) : Πριν λίγες εβδομάδες είχε κάνει αντίστοιχη επίσκεψη Τμήμα της Ακαδημίας στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος μαζί με τον αν. Υπουργό Νίκο Τόσκα τους Αρχηγούς ΕΛΑΣ και ΠΣ. και τον Διευθυντή της Ακαδημίας κ Ράμφο, που συνόδευε και σήμερα τους νεοσύλλεκτους.

 526 επισκέπτες το διήμερο!
 Την προηγουμένη ημέρα (Δευτέρα) το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού είχε ''μπαράζ'' επισκέψεων, αφού έφτασε τα 430 άτομα, ενώ ένας ακόμα σύλλογος ακύρωσε την τελευταία στιγμή! Συνολικά το διήμερο οι επισκέπτες ήταν 526!
Συγκεκριμένα επισκέφθηκαν διαδοχικά το Μουσείο και ξεναγήθηκαν οι Μαθητές του 23ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας Πειραιώς, ο Σύλλογος Αγριλιωτών Τρικάλων, ο Σύλλογος Κεφαλληνίων Αργυρούπολης, ο Σύλλογος Γυναικών από το Ίλιον, ο Σύλλογος Χορωδίας Πειραιάς 1960 και  Ομαδα κάτοικων Αγίου Βασιλείου Πάτρας.
  Και αθλητές TAEKWON-DO!

 Τέλος το Μουσείο Θυματων Ναζισμού επισκέφθηκαν και  οι συμμετέχοντες στο διήμερο σεμινάριο Taekwon do με τον master Άγγελο Σολδάτου και την εθνική ομάδα.Οι αθλητές, φιλοξενούμενοι της ομάδας ταε κβο ντο του Πολιτισμικού Συλλόγου Δίστομου, πριν την ξενάγηση - και στο πλαισιο του Σεμιναρίου-  έκαναν επίδειξη TAEKWON-DO ITF στην Κάτω Πλατεία, για το κοινό.

Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget