ΙΣΑ : Ναι στην κοστολόγηση νέων εξετάσεων, όχι στον «παγωμένο» προϋπολογισμό

Ο ΙΣΑ χαιρετίζει την κοστολόγηση νέων ιατρικών πράξεων, αλλά επιφυλάσσεται να προσφύγει δικαστικά κατά του ύψους της ιατρικής αμοιβής και την πεισματική άρνηση της πολιτείας να αυξήσει τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ.Διαβάστε την σχετική ενημέρωση του ΙΣΑ:
Η κοστολόγησης νέων ιατρικών εξετάσεων αποτελεί αναμφισβήτητα υποχρέωση της πολιτείας με βάση τη συνταγματική προστασία της υγείας.
 Η κοστολόγηση όμως νέων πράξεων χωρίς την αυτονόητη αύξηση του κλειστού προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, αυτόματα σημαίνει μείωση των διατιθέμενων κονδυλίων για την υγεία των πολιτών.
 Είναι απαράδεκτη η κοστολόγηση όταν παραγνωρίζει και δεν στηρίζεται στο κόστος του μέσου ορθολογικά οργανωμένου εργαστηρίου για την πραγματοποίηση κάθε μίας ιατρικής εργαστηριακής πράξης (πρβλ. ενδεικτικά και χαρακτηριστικά την τροπονίνη ορού που κοστολογείται με 15€), αλλά και όταν, με τον τρόπο που γίνεται, τελικώς οδηγεί αυτονόητα στην αύξηση του clawback που επιβαρύνονται οι ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί και τα εργαστήρια ή πολυϊατρεία, τα οποία αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν ενόψει των οφειλών του ΕΟΠΥΥ και της φορολογικής και ασφαλιστικής λαίλαπας. Έτσι και πάλι η εκτέλεσή των πράξεων (μετά την αφαίρεση των ως άνω επιβαρύνσεων) οδηγεί στην πραγματοποίησή τους κάτω του κόστους.
 Ο ΙΣΑ θα διαμαρτυρηθεί άμεσα με επιστολή του προς τους συναρμοδίους Υπουργούς, αλλά και επιφυλάσσεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                          ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

κοστολόγησης νέων ιατρικών εξετάσεων

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget