Ποιες νέες προληπτικές εξετάσεις θα καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ

Το πράσινο φως για την κάλυψη μια σειρά προληπτικών ιατρικών πράξεων που μέχρι πρότινος δεν καλύπτονταν από τον ΕΟΠΥΥ έδωσε το υπουργείο Υγείας.Πλέον οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού δεν θα πληρώνουν από τη τσέπη τους μια σειρά εξετάσεων μεταξύ των οποίων η ψηφιακή μαστογραφία, το υπερηχογράφημα Αυχενικής Διαφάνειας και Β’ Επιπέδου, για το έλεγχο των κονδυλωμάτων HPV και άλλες. Διαβάστε ΕΔΩ το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ:
Δείτε ποιες διαγνωστικές εξετάσεις προβλέπονται με το νέο πλαφόν ανά πάθηση και ειδικότητα γιατρού!
 Όπως ανακοίνωσε η πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας είναι η πρώτη φορά που κοστολογούνται 86 ιατρικές πράξεις, η δαπάνη των οποίων έως τώρα επιβάρυνε τους ασθενείς, ενώ στο εξής θα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ.
 Οι σημαντικότερες είναι οι:
 Ψηφιακή ΜαστογραφίαΥπερηχογράφημα Αυχενικής Διαφάνειας και Β’ ΕπιπέδουΠρογεννητικός Γονιδιακός Έλεγχος για Κυστική ΊνωσηHPVΑξονική ΣτεφανιογραφίαΚολπικό ΥπερηχογράφημαPCR για Γρίπη Α/Η1Ν1
 Ταυτόχρονα η πολιτική ηγεσία του υπ. Υγειας με το επιχείρημα της εξοικονόμησης πόρων προχώρησε και στην ανακοστολόγηση ιατρικών πράξεων.
 Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και η ανακοστολόγηση της «Διαγνωστικής Αρθροσκόπησης», η οποία είχε κοστολογηθεί αρχικά από το ΚΕΣΥ, το 2014, ως Κλειστό Ενοποιημένο Νοσήλειο (ΚΕΝ), στα 1.500 €. Με την ανακοστολόγηση η αποζημίωση που καλείται να καταβάλλει ο ΕΟΠΥΥ ανέρχεται στα 150 € για την ιατρική αμοιβή και 150 € για τα αναλώσιμα.
 Μια άλλη υπερκοστολογημένη ιατρική πράξη, η οποία ανακοστολογήθηκε από τα 800 € στα 400 € είναι η τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων με ταυτόχρονη υπολογιστική τομογραφία (PET-CT).
 Από την πλευρά της η πολιτική ηγεσία αναφέρει πως παρά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς, η κυβέρνηση με γνώμονα την προστασία του κοινωνικού συνόλου και ιδιαίτερα των οικονομικά αδύναμων στρωμάτων, προχωρά στη θεσμοθέτησησυγκεκριμένων μέτρων, τα οποία διασφαλίζουν την ισότιμη και καθολική πρόσβαση όλων των πολιτών στις υπηρεσίες Υγείας αλλά και την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος.

medispin

προληπτικές εξετάσεις

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget