Ομιλία του Πρωτοπρεσβύτερου Σπυρίδωνος Βασιλάκου με θέμα: ''Κατέβηκα ως τον Άδη σου, μαζί σου να μαι μόνο'

Με την παρουσία πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 24 Οκτωβρίου η ομιλία θέμα: "Κατέβηκα ώς τον Άδη σου, μαζί σου να μαι μόνο" του Πρωτοπρεσβύτερου Σπυρίδωνος Βασιλάκου, υπεύθυνου του Ρ/Σ της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς.
 Ξεκινώντας την ομιλία του ο π. Σπυρίδων αναφέρθηκε στην ύπαρξη του ανθρώπου λέγοντας πώς: ''ο εαυτός μας είναι τόπος αυτοεξορίας μέσα στην ίδια μας την ζωή'', ενώ στην συνέχεια ανέλυσε τρόπους της εσωτερικής πνευματικής εξορίας την οποία ζούμε.
 "Αυτοεξοριζόμαστε απομακρύνοντας τον εαυτό μας από τον Χριστό, έτσι, γινόμαστε μία πραγματική κόλαση ενώ, παραδείγματα της εξορίας μας είναι η βλασφημία, η αμαρτία και η αμετανοησία" ανέφερε μεταξύ άλλων ο π. Σπυρίδων.
 "Η ύπαρξη χωρίς Χριστό, η ζωή χωρίς Χριστό, η σχέση χωρίς Χριστό, ετοιμάζεται για να γίνει κόλαση, κόλαση που λέγεται Άδης. Ο Χριστός, κατέβηκε μέχρι τον Άδη του ανθρώπου για να συναντήσει τον Αδάμ και κάθε άνθρωπο στην κόλαση του. Στην κόλαση που μας απομονώνει ο εγωϊσμός και υπερηφάνεια μας και μας φέρνει μακρυά από τον υπόλοιπο κόσμο που αρνούμαστε και φεύγουμε μακρυά από Εκείνον, σε αυτή την κόλαση έρχεται ο Χριστός για να μας αλλάξει την κόλαση και να την κάνει Παράδεισο" τόνισε σε άλλο σημείο ο π.Σπυρίδων.
 Στην συνέχεια ο π. Σπυρίδων αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας λέγοντας: "Άλλος ένας άνθρωπος που μπορεί να το κάνει αυτό, είναι η Παναγία μας που με την αγνή μητρότητα της ξεχειλίζει την αγάπη της απέναντι στο πρόσωπο της ζωής μας".
 "Η Παναγία ανοίγει την πύλη της σωτηρίας, ανοίγει την πύλη της μετανοίας, ανοίγει την πύλη της αληθείας, αλλά κλείνει επίσης και τις πύλες εκείνες που κινδυνεύουμε, πύλες που φέρνουν το σκοτάδι στην ζωή μας. Αυτές τις πύλες η Παναγία τις έχει κλειστές για να μην κινδυνεύσουμε πότε από κάθε τι κακό που μπορεί να μας πειράξει" υπογράμμισε κλείνοντας ο π. Σπυρίδων.
 Αξίζει να αναφερθεί ότι μετά την ομιλία ξεκίνησε Ιερά Αγρυπνία η οποία τελείτε μέχρι αυτήν την ώρα από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητρόπολης Μάνης Αρχιμανδρίτη Συμεών Λαμπρινάκο, ενώ στην ακολουθία ψάλλουν οι Ιεροψάλτες Ανδρέας Φύτρος, Διαμάντης Αργυρόπουλος,και Αρκομάνης Γεώργιος.
 Επίσης, να σημειωθεί, ότι η ροές των προσκυνητών συνεχίζουν και σήμερα να είναι αμείωτες, όπου πλήθος κόσμου προσέρχεται όλη την ημέρα έως και αργά το βράδυ αναμένοντας αρκετές ώρες στην σειρά για να προσκυνήσει το Ιερό Εικόνισμα της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής.
 Τέλος, να αναφερθεί ότι η Ιερά Εικόνα παραμένει πάντα στον Ιερό Ναό υπό την συνεχή επιτήρηση της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και μελών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την χορήγηση τυχόν πρώτων βοηθειών.

Ομιλία Σπυρίδωνος Βασιλάκου

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget